avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public - demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public - demisie cu preaviz

Buna ziua,


1) Sunt functionar public, mi am dat demisia sunt in preaviz.de 30 zile, am probleme de sanatate, as dori sa stiu daca este posibil sa iau concediu medical sau sa efectuez concediu de odihna zile ramase. la serviciul resurse mi au zis ca n am voie pe timpul preavizului aceste 2 lucruri.
Nu sunt aceleasi drepturi pe timpul preavizului si se prelungeste preavizul cand revin din medical sau concediu pana la efectuarea celor 30 zile??

2) Nici la concurs de promovare nu m au lasat sa ma inscriu, pe motivul ca daca dau examen nu apuca sa intre in hotarare de consiliu si nu mai apuc promovarea. nu era dreptul meu sa dau examen? le am zis ca mi iau concediu ramas sa apuc si promovarea si la acestea auzite nu mi au mai acceptat cerere de concediu. O data mi au spus ca am voie sa iau concediu sunt drepturi ca la orice functionar public pana la incetarea raportului de serviciu....o data nu mai am voie nimic.....
Nu mai inteleg

3) Preavizul decurge din ziua inregistrarii demisiei sau din ziua urmatoare? o data mi au zis ca din ziua urmatoare, o data ca din ziua inregistrarii demisiei. Un articol de lege va rog
Totul au spus, ca, asa scrie la lege. un articol de lege ceva, va rog frumos daca se poate pt toate cele 3 intrebari sa ma elucidez si eu, ca, cica legea e interpretabila .

Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:20, 26 August 2016
1. Pe durata preavizului , raportul de serviciu isi produce toate efectele. Prin urmare, se poate lua CO sau se poate intra in concediu medical.
Zilele de CO si durata incapacitatii temporare de munca mai mica de 30 de zile nu prelungesc durata preavizului.

2. Preavizul incepe sa curga din ziua urmatoare zilei in care v-ati depus demisia.

3. Daca aveati dreptul sa participati la concursul de promovare de ce nu v-au lasat sa va depuneti actele? Ati contestat decizia de a nu va lasa la examenul de promovare?
Multumesc frumos. M ar ajuta art.de lege.....nr , sa ma duc si eu cu tema invatata. pt cele 3 intrebari in parte.
Nu am contestat decizia de a nu ma inscrie la examenul de promovare. acum 2zile mi a zis si mi a zis verbal, ieri fiind ultima zi de inscriere.oricum perioada de promovare normala era in aprilie si au lungito pana in luna aceasta, examenul fiind in septembrie.motivul invocat ca nu era nimeni la ANFP(n am stiut ca a ost lacat pus pe ANFP) si acum 3 ani la fel au facut tot la promovare, din aprilie am dat in iunie. nu stiu cat de corect este...
1. Legea 188/1999
art.117
Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice.

art.81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
...
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
....

2. Art.94 din Legea 188/199
(1) Raportul de serviciu se suspendă de drept atunci când funcţionarul public se află în una dintre următoarele situaţii:
....
h) se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, pe o perioadă mai mare de o lună, în condiţiile legii
....

Pe cale de interpretare, concediul pentru incapacitate temporară de muncă, cu o durata mai mica de o lună nu suspenda raportul de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare preaviz la concediu medical liana16 liana16 Am mai multe nelamuriri si va rog sa ma ajutati. Directorul executiv (functionar public de conducere) isi da demisia, urmand ca aceasta sa-si produca efecte ... (vezi toată discuția)
Demisie functionar public suprapus cu co Taisa Taisa Buna seara! Fac apel la competentele dvs.profesionale cu rugamintea a de ma sprijini, pentru a solutiona corect urmatoarea speta: Am o colega ce si-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare preaviz pe perioada concediului medical in cazul demisiei functionarului public pliciu pliciu Buna ziua, Sunt un functionar public, mi-am dat demisia si apoi, inainte sa imi expire preavizul de 30 de zile, am intrat in concediu medical. Cei de la ... (vezi toată discuția)