avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Activitate Doru Roman

Activitate Doru Roman

Multumesc. Cat est de costisitoare interdictia? Si sora ar avea nevoie sa il puna sub interdictie sa devina tutore?
In donatie se mentioneaza ca cel care a donat retine uzufructul. Inteleg ca e prin lege, chiar si la contracr vanzare-cumparare intre parinte si copil, nimeni nu a cerut uzufruct in mod expres
Buna ziua,

Apartament donat mie de catre parinte (singurul ramas in viata), care are clauza de uzufruct.
Azi parintele este intr-un camin, bolnav de Alzheiher's, nu mai putea fi ingrijit acasa sub nici-o forma. Acum apartamentul este gol, eu locuiesc in strainatate si nu vreau sa-l inchiriez stiind problemele pe care ridica aceasta solutie. Intre timp trebuie platita intretinerea, impozitul si stau cu frica ca se pot produce inundatii.
As vrea sa il vand, ce optiuni am de a anula uzufructul va rog?
Multumesc
Răspuns la discuția Expert evaluare pagube
Multumesc pentru informare.
Avem o situatie putin diferita: nu suntem in tara, vom veni pt o luna, timp in care trebuie sa fac renovarea si sa pornesc procesul si nu este posibil, mai ales ca nici macar nu s-a remediat teava individei.
Ma interesa daca exista un expert in constatarea si evaluarea pagubelor, ca sa pot incepe rapid procesul. Sunt peste ocean si deplasatul pana in Romania in mai multe randuri nu e facila, chiar daca as pune si costul avionului la pretentiile financiare.
Stiu ca pe vremuri existau astfel de experti care evaluau bunurile la partaj, dupa '89 nu mai stiu cum merg lucrurile.

Deci m-ar interesa sa am valoarea pagubelor inainte de remediere, sa stiu cat cer in dosar.
Eu am bani de renovat dar pun si cazul unora care nu au bani sa repare si sa recupereze ulterior. Sunt si alte apartamente afectate, ceilalti nu stiu ce posibilitati financiare au.
Daca cineva ne-a produs pagube prin inundatie in apartament, cine poate face o expertiza a pagubelor inainte sa merg la tribunal sa incep procesul?
Sa presupunem situatia in care nu am bani sa-mi platesc renovatul si sa recuperez ulterior, dupa vreo 2 ani de procese de la cel vinovat.
Exista un expert pe care il pot angaja si sa fie recunoscut de instanta cand stabilesc cuantumul despagubirilor?
Multumesc tuturor pt raspunsuri si incurajari.
Probema cea mare cu renovatul este ca nu o pot face, apa picura in continuare pe pereti, prin tubul firelor de la lumina, prin tavan.
Ma supar cand vad cum au ajuns romanii sa traiasca.
Da, a fost instiintata toata galeria de marimi, presedinte, administrator, au trimis si un specialist, e numai de la vecina de sus, care pe motiv ca nu are bani nu repara. Ne-a distrus apartamentul, renovat cu vreo 6 ani in urma. Peretii la baie sunt negri, apa tasneste prin bec, care nu mai functioneaza, globul a explodat pur si simplu. I-am transmis individei ca suntem dispusi sa reparam noi si tot degeaba. Apartamentul e gol, nu locuim in tara, dar vrem sa-l vindem si cum poti vinde o epava?
Multumesc, nu ma asteptam la minuni, nici macar la normalitate
Daca un vecin inunda in permanenta apartamentul de sub el si nu vrea sa-si repare avaria, se poate cere evacuarea din imobil pe motiv de neglijenta, chiar daca e proprietate personala?

Altfel cum se poate actiona impotriva lui, cum imi pot recupera daunele pricinuite in apartament si cum il pot forta sa isi repare avaria?