Nu stiu cum sa desfasurat minunata adunare. Eu am fost plecat 2 saptamani, iar cand m-am intors am aflat de la un vecin de pe scara ca pana in decembrie pe nu-stiu-cat trebuie sa achit aprox. 600 lei ca sa acoperim "gaura" lasata de rapostata administratora. Asa ca, revin: exista vreo posibilitate sa refuz? Care ar fi conditiile?
Buna ziua.Vin si eu cu o intrebare, si sper ca am postat cat de cat corect.
De vreun an de zile avem un administrator nou, intrucat cel de dinainte a murit (s-a sinucis) nu inainte de a face disparuta o mare suma de bani din incasarile de la intretinere. Adunarea generala a "hotarat" ca respectiva suma lipsa sa se recupereze de la locatari, revenind cca. 600 lei / apartament. Mi se pare o aberatie ca eu sa mai platesc iar niste bani pe care i-am dat la timpul respectiv. Mentionez ca sunt cu plata intretinerii la zi, nu am probleme de genul asta. Insa nu mi se pare corect.
Intrebarile mele sunt: sunt obligat sa platesc acesti bani? ma poate obliga ceva/cineva? ce se intampla daca refuz?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Vin si eu in completare cu o 'chestiune' : o cunostinta de-a mea (cu destul de putin creier!) are dosarul depus pt sustinerea examenului auto. Intre timp, s-a urcat in masina lui (proprietate personala), baut bine (nu stiu ce a iesit la teste, insa banuiesc ca peste 0.8) si a facut accident destul de nasol (a intrat intr-un copac si a facut masina zob). Din fericire, a scapat intreg. CAzul a fost si la TV, s-a vazut cum radea ca imbecilul cand i se spunea ca i se va face dosar penal etc.
Acum, el zice ca daca nu avea inca permis si dosarul era 'in lucru', cu cazierul nepatat, nu va fi o problema sa sustina examenul pt permis, din moment ce dosarul ' este depus deja'!
Chiar asa sa fie?! Nu exista lege in privinta asta? Chiar sa poata scapa asa usor asemenea indivizi?!
Multumesc mult.
Nu, e vorba de actul de V-C. Ma gandeam ca ar fi totuna, actul de v-c sau factura fiscala ...
Dar nu se presupune ca ar fi trebuit sa semnez pe actul acela? La fel si vanzatorul? Eu oricum o sa merg la circa financiara sa intreb...
Multumesc.
La fisc a fost inregistrata, mi-a venit si hartie cu impozitul pe 2008:)
Sa inteleg ca acolo trebuie sa ma duc si sa cer o copie dupa factura/act V-C?
Vin si eu cu o intrebare. In noiembrie 2007 am cumparat o masina second adusa din Germania, dintr-un parc auto. Dupa ce am batut palma cu vanzatorul, cei de la parc au facut un precontract de VC in 3 ex (la mine, la ei si la ala). Atunci i-am dat si banii vanzatorului si comisionul firmei/parcului (cu bon, evident). Dupa care, pentru un alt comision, s-au ocupat ei de inmatricularea masinii (traducere carte verde, rar, inmatriculare etc.). Dupa vreo saptamana, am avut numerele, cartea de identitate, talonul, asigurarea si tot ce trebuie, mai putin un act de V-C.
Intrebarea mea este: era absolut necesar asa ceva? pot exista probleme in viitor (de orice natura)? Nu e OK faptul ca am cartea de identitate, talon si toate cele? Atunci nu mi s-a parut ceva aiurea, pt ca ei au si inscris-o la Impozite ... dar m-a pus un priten pe ganduri... ca o sa am probleme in viitor si ca sa ii dau in judecate etc.
Va rog sa imi spuneti si mie cum sta treaba. Multumesc mult.
Multumesc. Nu-mi vine sa cred cate hartii pentru decuparea unui geam pana jos. Pai ce sa mai zic de cei care darama aproape toti peretii sa aiba un 'living' cat tot apartamentul... fara nici o autorizatie... Chiar, ca o paranteza, stie cineva cat e amenda pt asa ceva? Difera in functie de 'gravitatea' demolarii? :D
Stie cineva care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a obtine o autorizatie de construire, si actele necesare? E vorba despre transformarea unui geam ce da din bucatarie in logie in usa.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Problema e destul de clara si des intalnita la noi. In urma cu 2 ani am cumparat un apartament (am facut si cadastru + intabulare) si am facut dupa aceea o modificare: din bucatarie inspre logie aveam un geam, pe care l-am facut usa (l-am decupat pana jos). Eu nu consider ca modificarea afecteaza in vreun fel structura blocului. Intre timp, vecinul de deasupra a inceput efectiv sa 'demoleze' casa. Si-a daramat peretele dintre bucatarie si logie (care este beton armat) + pereti intre dormitoare si hol etc. Pun pariu ca nu are autorizatie, pentru ca nu cred ca i-o dadea cineva. Insa ma afecteaza, pentru ca cu ocazia asta si-a modificat si traseele la calorifere, tevi etc. si face probe la apa cand vrea el si cum vrea. Ultima oara m-a inundat si pe mine, si pe cei de dedesubt. Nu e sanatos. Nimeni nu se poate intelege cu el.
Ma gandesc sa-l reclam, pentru ca ce a facut el e periculos tare, insa mi-e ca va face la fel si voi fi si eu 'prins', cu toate ca la mine e ceva nesemnificativ.
Ajutati-ma si pe mine cu un sfat va rog, ca asta ne-a exasperat pe toti. Ce pot sa fac ca totul sa fie ok si legal?
Ca sa nu mai zic ca de 2 luni darama si da gauri pana la 12-1 noaptea.
Multumesc.