avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

PT. D-NA ELGA50. Intrebare!La restanta de 2200 roni ce penalitati as avea?
Pe tabel a fost afisat 145 roni! Tin sa precizez ca aceasta suma inseamna intretinerea pe 3 luni si apartine anului 2010. Iar aceasta suma are in componenta ei si plata lunii curente dar si penalitati. Iar in momentul in care eu merg la asociatie si platesc nu trece decat "restanta 2010". Precizez ca suntem 7 pers la intretinere 2 copii si 5 adulti din care numai 3 avem venituri si astea sunt de adevaratelea,si nu ca ar lucra cineva la negru.A:sorry:pa este cam la 30 m.c. pe luna unde se mai adauga si pierderi pe persoana care mai adauga la plata inca 7-8 m.c.E corect?Sau e corect ca noi cele 7 pers. sa platim 35 roni lunar pt. femeia de servici?Cand altii au animalute care isi fac nevoile pe casa scarii, dar fiind prieteni de pahar cu seful de scara mai este scazut de la asociatie cu 1 persoana?
#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:43, 30 Octombrie 2010
Penalizarile depind de vechimea restantei. Eu nu va pot calcula penalizarea aici pe forum pentru ca imi lipsesc niste elemente de calcul...., dar pare o suma corect calculata, cel putin ca marime.

Cat despre apa, felul cum se impart pierderile depinde de deciziile din asociatia dv. si iarasi nu se poate face un calcul numai spunandu-ne consumul dv. Calculul acesta se face in functie de factura si de cat au si ceilalti vecini ai dv. de plata.

Salariul femeii de serviciu, ca toate celelalte salarii, trebuie impartit, conform HG 1588 Normele de aplicare a Legii 230/2007, proportional cu cota-parte indiviza, adica impartit la suprafata apartamentului.
1-Consumul de apa se inregistreaza daca aveti contori ,in baza indexului,daca nu ,in baza hotararii Ag/ceX
2-Indemnizatia femeii de serviciu este dispusa de AG
potrivit legii 230/2007 modificata penalitatile se calculeaza in cuantum de 0,2% pe zi de intarziere daca au fost aprobate prin hotararea adun gen a asociatilor si acestea se aplica dupa 50 zile de la afisarea listelor de obicei.
probabil ca sunt putine apartamente pe scara /bloc de platiti atat pt femeia de serviciu,de obicei aceasta este platita cu salariu minim pe economie
Buna seara. Si totusi, Legea 175/2010, de modificare a Legii 230/2007 a intrat sau nu in vigoare?....Stiam ca a fost votata in Parlament i publicata in
@Nadie,
Da, a intrat in vigoare pe data de 20.07.2010
Care este nedumerirea dv?

Alte discuții în legătură

Fond reparatii Popescupop Popescupop Buna ziua, Asociatia de locatari a strans fond de reparatii pentru o lucrare la subsol pe rubrica separata in lista de plata (suma stabilita dinnainte).Timp ... (vezi toată discuția)
Roi asociatie de proprietari MrV MrV Buna ziua, Am o intrebare scurta. De catre cine trebuie aprobat Regulamentul de ordine interioara in cadrul unei asociatii de proprietari? CEx sau in ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)