avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ROI asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ROI asociatie de proprietari

Buna ziua,

Am o intrebare scurta.
De catre cine trebuie aprobat Regulamentul de ordine interioara in cadrul unei asociatii de proprietari?
CEx sau in cadrul unei adunari generale?

Multumesc anticipat,
Victor
Cel mai recent răspuns: vladurash , utilizator 10:23, 30 Septembrie 2015
Comitetul Executiv adopta acest Regulament.
Acest ROI care implica aplicarea de amenzi sanctiuni pecuniare are o baza legala ? Pe ce fundament legislativ se constituie acest regulament?
Asociatia de proprietari nu are temei legal pentru aplicarea de sanctiuni proprietarilor.
Regulamentul intern al asociatiei priveste respectarea regulilor de conduita, program de liniste, impartirea cheltuielilor si altele asemanatoare dar in niciun caz aplicarea de sanctiuni sau penalitati.
In urma verificarii apometrelor a fost depistata o instalatie de conexiune a masinii de spalat inaintea contorului cat si inregistrarea invers a consumului de apa adica descrescator.Cum poate ROI sa regleze situatia pentru recuperarea prejudiciului Proprietarul e dispus sa acopere pierderea dar cum o evaluezi ?
In cadrul asociatiei de proprietari se iau unele decizii in comitetul executiv si hotarari in adunarea generala care impreuna pot forma baza intocmirii unui Regulament de ordine interioara. Sigur ca tot a comitetul sau adunarea generala pot modifica, atunci cand este cazul, acest ROI.
ROI al asociatiei noastre este format in principal din: sistemul propriu de penalizari, regulamentul de gestionare a apei, programul de liniste in asociatie, exploatarea proprietatii comune (inchirierea spatiilor comune), organigrama asociatiei...
Asa ca acest ROI poate rezolva punctual problemele amintite iar atunci cand apare ceva noi, sigur ca membrii comitetului iau decizia pentru problema nou ivita si necuprinsa in acest ROI.

@tomasso spune:
In urma verificarii apometrelor a fost depistata o instalatie de conexiune a masinii de spalat inaintea contorului cat si inregistrarea invers a consumului de apa adica descrescator.Cum poate ROI sa regleze situatia pentru recuperarea prejudiciului Proprietarul e dispus sa acopere pierderea dar cum o evaluezi ?

Probabil ca nu aveti un regulament de gestionare a apei sau chiar daca-l aveti nu era prevazuta o asemenea situatie in regulamentul dumneavoastra. Asa ca membrii comitetului pot decide modul de rezolvare.
Avand in vedere precizarea dv ca proprietarul vrea sa acopere pierderea, misiunea este maoi usoara. Era mai greu daca nu recunostea, nu vrea... Asa ca presedintele si administratorul sa tina cont de perioada de timp cat a durat aceasta situatie, cate luni, cati ani... Apoi sa vada din documente cate persoane au locuit in acel apartament. Care este consumul mediu pe o persoana in acea scara sau bloc, asa cum rezul;ta luna de luna din listele de plata. Daca. de exemplu rezulat 7 m.c. apa de persoana (asa e in asociatia noastra) iar in apartamentul respectiv au locuit 2 persoane, matematic acestia puteau consuma cate 14 m.c/ luna. Inmultim 14 m.c cu numarul de luni (2-3-15) si aflam consumul estimat pe acel apartament: 28-42-210 m.c. Daca in aceste luni s-au repartizat totusi unele cantitati de apa, acestea se scad acum si omul va plati doar diferenta ca sa ajunga la aceste cantitati estimate. Prezentati-i proprietarului rationamentul si suma de plata rezultata, afisati pe lista urmatoare de plata si sa achite.

Alte discuții în legătură

Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati mirelanedelcu78 mirelanedelcu78 PT. D-NA ELGA50. Intrebare!La restanta de 2200 roni ce penalitati as avea? Pe tabel a fost afisat 145 roni! Tin sa precizez ca aceasta suma inseamna ... (vezi toată discuția)
Fumatul in spatii publice adrianabacila adrianabacila de ceva vreme am probleme legate de fumatul in locurile publice si as vrea sa stiu daca este permis sau nu sa fumezi pe coridor in bloc, fumul intrand la ... (vezi toată discuția)