avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fumatul in spatii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fumatul in spatii publice

de ceva vreme am probleme legate de fumatul in locurile publice si as vrea sa stiu daca este permis sau nu sa fumezi pe coridor in bloc, fumul intrand la vecini in casa ca rezultat al acestui lucru, si daca se poate face ceva legal ca acea persoana sa inceteze sa mai fumeze pe coridor.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:59, 29 Decembrie 2011
In cadrul asociatiilor de proprietari se realizeaza un regulament care prevede reguli generale de respectat de catre membrii asociatiei,regulament care de regula se afiseaza la avizier
Dupa cum se comunica programul in care este obligatoriu a se respecta linistea in imobil ,tot asa se poate comunica celebra formula "fumatul interzis",sau se poate aplica pe calea de acces semnul distinctiv
Din pacate acest lucru nu este de nici un folos pentru ca acele persoane nu respecta pe nimeni si nimic. Tocmai de aceea am vrut sa stiu daca se poate face ceva pe cale legala, prin aceasta ma refer la interventia politiei sau altui organ specializat.
Deoarece in primul trimestru al anului 2012 urmeaza sa aveti adunarea generala a proprietarilor, propuneti ca aceasta adunare sa hotarasaca afisarea pe fiecare scara sau la fiecare palier a anuntului cu "fumatul interzis". Aceasta hotarare va fi apoi dusa la indeplinire de comitetul executiv. Cei care nu respecta hotararea pot fi reclamati la politie. Acei oameni ai legii, cu care reprezentantii alesi ai asociatiei trebuie sa colaboreze, pot sa faca verificari, sa atentioneze si cu siguranta fumatorii se vor mai opri ori o sa-si caute alt loc de fumat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de fumatul in spatiile publice pirvugeorge80 pirvugeorge80 Am un vecin pe acelasi palier cu mine care nu vrea sa inteleaga ca nu are voie sa fumeze pe scara blocului. Ce ma sfătuiți sa fac? (vezi toată discuția)
Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)
Avertizare om de serviciu fumator danv74 danv74 Am o problema cu omul de serviciu angajat de asociatia de proprietari: fumeaza in scara cind matura. Azi a venit cu inca o persoana si fumau amindoi. I-am ... (vezi toată discuția)