avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Avertizare om de serviciu fumator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Avertizare om de serviciu fumator

Am o problema cu omul de serviciu angajat de asociatia de proprietari: fumeaza in scara cind matura. Azi a venit cu inca o persoana si fumau amindoi. I-am rugat sa fumeze cit mai departe de bloc, dar au reactionat amindoi cu nesimtirea caracteristica taranului adus de la sat la oras, adica au iesit linga usa blocului si au continuat sa fumeze. Exista o cale legala sa-i fortez sa fumeze la o distanta de cel putin 10 metri de intrarea in bloc?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:17, 4 Octombrie 2011
Pai din moment ce i-ati atentionat si nu au mai fumat , banui in scara bocului , ce sa-ti vrea , sa le luati pinea de la guea ? Credeti ca se imbogatesc cu 400lei care ii primesc ca sa faca curat pe scara blocului . Consider ca v-ati facut datoria de a-i atentiona sa nu lase chistoace .
Sigur ca exista o cale legala.
Faceti-i o plangere penala la politie, in urma cercetarii penale probabil va fi trimis in judecata si in paralel constituiti-va in parte civila, cerand despagubiri.
Precis scapati de el 29 de zile cat o sa stea la "mititica", dar condamnat o sa fie cu suspendare, daca nu e recidivist. Probabil o sa revina, dar de fumat nu se va lasa, o sa recidiveze cu siguranta si atunci iar cu o plangere penala il bagati la puscarie si scapati de el.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
elga50, moderator
Discutati cu presedintele si administratorul asociatiei.
Omul de serviciu pobabil ca este angajat al asociatiei, nu?
Pai angajatii isi desfasoara activitate conform contractului de munca, completat de fisa postului, in urma prelucrarii normelor de protectie a muncii si a normelor de stingere a incendiilor. Acestea se prelucreaza la angajare dat si periodic, consemnandu-se in niste carnetele in care angajatul semneaza...
Astfel se poate stabili, legal, faptul ca este interzis a se fuma in scara blocului, in timpul programului de lucru...
Apoi conducerea asociatiei sa afiseze in cateva locuri in casa scarii o atentionare cu "fumatul interzis" valabila pentru toata lumea, inclusiv pentru angajatul asociatiei.
Daca nu resopecta aceste conditii sa-si caute de lucru in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui vecin NicolaeValentin NicolaeValentin Buna ziua. Am o problema cu un vecin de pe scara blocului. Eu stau la etajul 3 si el la 2. Este vorba de o femeie de 19-20 ani care are obiceiul sa fumeze ... (vezi toată discuția)
Fumat in scara blocului THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,de ceva timp in blocul unde locuies chemam pompierii cam o data la 2 zile,cineva fumeaza la ghema si nu stinge tigara,fiind un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Fumatul in scara de bloc budsorinel budsorinel am un vecin care fumeaza pe scara. am un copil mic si imi intra fum in casa. l-am rugat de nu stiu cate ori sa nu mai fumeze. as incerca legal sa-l conving si ... (vezi toată discuția)