avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FUMATUL IN SCARA DE BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FUMATUL IN SCARA DE BLOC

am un vecin care fumeaza pe scara. am un copil mic si imi intra fum in casa. l-am rugat de nu stiu cate ori sa nu mai fumeze. as incerca legal sa-l conving si nu altfel. daca puteti sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: budsorinel , utilizator 21:06, 19 Decembrie 2010
Mijloace legale de a-l "convinge" nu prea aveti. Cele mai bune mijloace sunt cele ne-ortodoxe sau, in ultima instanta, sa inchideti/reparati usa.
Discutati cu administratorul blocului.

Daca nici asa nu merge, spalati cu motorina casa scarii:)
eu cred ca puteti.. daca ar fi asa ar lasa astia si gunoiul pe scara, in loc sa il duca la ghena... ca singurel nu se duce saracutu

primul pas ar fi sa vb cu administratorul blocului ... vecini ce spun ?
scara este un spatiul comun, public iar fumatul din cate stiu eu la noi in tara nu este permis.
ionut12345 a scris:

eu cred ca puteti......iar fumatul din cate stiu eu la noi in tara nu este permis.

Posibil sa ai dreptate. Nu stiam ca nu este permis fumatul in tara. Eu stiu ca nu este permis, in tara, sa iti iei salar mai mare de 75%.
Aici e vorba de o scara de bloc. Sunt curios de ce prevederi legale se va prevala presedintele sau administatorul sa interzica fumatul pe scara blocului.
budsorinel a scris:

am un vecin care fumeaza pe scara. am un copil mic si imi intra fum in casa. l-am rugat de nu stiu cate ori sa nu mai fumeze. as incerca legal sa-l conving si nu altfel. daca puteti sa ma ajutati.

Buna ziua,
Nu am auzit sa fie lege pentru interzicerea fumatului in scara blocului.
Asta depinde numai de noi,de bunul nostru simt,al fiecaruia in parte.
Vecinul dvs.clar nu are legatura cu respectul aproapelui,nu intelege ca traitul intr-o comunitate are si legi nescrise .Parerea mea este sa discutati cu administatia blocului,pentru (impunerea )acestui lucru ( dar nu prea cred ca veti reusi).Insistati,rugindu-l pe vecin sa fumeze pe balcon ori " un etaj mai sus";)
Am sa mai caut " lege "cu locurile unde este interzis fumatul.
Succes :luck:

Alte discuții în legătură

Fumat in scara blocului THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,de ceva timp in blocul unde locuies chemam pompierii cam o data la 2 zile,cineva fumeaza la ghema si nu stinge tigara,fiind un bloc cu ... (vezi toată discuția)
Vecini care scrumează la mine in balcon JamesBond007 JamesBond007 Buna ziua. Ce se poate face cu vecinii de deasupra care fumează și tot scrumul din tigarile lor ajunge la mine in balcon? Și mai este o problema: scutura ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa legal de un fumator? Naeadrian1 Naeadrian1 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un bloc de locuinte la etajul 2 din 4. Vecina de sub mine fumeaza de rupe pe balcon. Tot fumul de ... (vezi toată discuția)