avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

PT. D-NA ELGA50. Intrebare!La restanta de 2200 roni ce penalitati as avea?
Pe tabel a fost afisat 145 roni! Tin sa precizez ca aceasta suma inseamna intretinerea pe 3 luni si apartine anului 2010. Iar aceasta suma are in componenta ei si plata lunii curente dar si penalitati. Iar in momentul in care eu merg la asociatie si platesc nu trece decat "restanta 2010". Precizez ca suntem 7 pers la intretinere 2 copii si 5 adulti din care numai 3 avem venituri si astea sunt de adevaratelea,si nu ca ar lucra cineva la negru.A:sorry:pa este cam la 30 m.c. pe luna unde se mai adauga si pierderi pe persoana care mai adauga la plata inca 7-8 m.c.E corect?Sau e corect ca noi cele 7 pers. sa platim 35 roni lunar pt. femeia de servici?Cand altii au animalute care isi fac nevoile pe casa scarii, dar fiind prieteni de pahar cu seful de scara mai este scazut de la asociatie cu 1 persoana?
#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:43, 30 Octombrie 2010
@Nadie,
Cei care se considera furati ar trebui sa faca ceva. Iar cel mai corect si legal lucru este sa se ofere sa munceasca in acea asociatie. Orice proprietar poate sa candideze si sa fie ales in comitet, sa fie cenzor, casier, contabil, administrator al asociatiei.
Daca unii se solidarizeaza ca sa fure, probabil ca este si vina celor care stau deoparte si nu se implica.
Citatul postat de dv "Somnul ratiunii naste monstrii" cred ca se potriveste bine in "genul acesta de Asociatie gen CLICA de nepatruns, vechi vecini, solidari in a fura", asa cum spuneti.
Este dreptul fiecarui proprietar sa ceara explicatii celor care administreaza si sa participe la conducerea asociatiei.
adriantot. Da, in teorie, aveti dreptate...In practica, am incercat MEREU sa fac ceva...Si..nu doar la nivel de Asociatie de proprietari. Mi se spune ca sunt o idealista...Dar, am impresia ca sunteti chiar mai idealist decat mine...Credeti sincer ca intr-o Asociatie de bloc, unde se cunosc de 30,40 de ani, toti....unul si unul, tovarasi de nadejde (si chiar mai mult....in cazul blocului meu, zona 0 (ultraultra selecta), ar putea cineva venit abia de cativa ani sa impuna Legea si cinstea?...Iata, chiar azi, la o cerere a mea adresata oficial (cu copie contrasemnata de primire) Presedintei Asociatiei, am primit ...ca raspuns, un inscris nestampilat, nesemnat (in numele vag..si neangajant al Comitetului, adica, un fel de anonima, ca pe vremuri), si tot ca pe vremuri, incluzand amenintari si tentative de intimidare....Sunt singura din imobil care li se opune ....Ca restul sunt lasi, va mira?....O Asociatie de locatari e precum TARA la nivel mai mic.....
Nadie a scris:
adriantot. Da, in teorie, aveti dreptate...In practica, am incercat MEREU sa fac ceva...Si..nu doar la nivel de Asociatie de proprietari.

Am mai spus si altadata ca eu am fost si sunt un norocos. Unii spun ca norocul si-l mai face si omul cu mana lui si sunt deacord si cu acestia.
Tot in zona "zero" este si asociatia noastra. Si avem in bloc proprietari care sunt aici in majoritatea lor de 28 de ani de cand s-a construit blocul. Stiu ca nu este usor de aplicat legea dar eu, in mare, am reusit, cu mari eforturi, sa fac schimbari substantiale in acest sens. Am fost singur o perioada si m-am stapanit si-am lamurit treptat mai multi vecini cum e mai bine. Acum si daca nu as mai vrea eu, foarte multi pe care i-am cooptat in activitatea asociatie (membri in comitet, casieri, contabili, cenzori, administrator, membrii ai comisiilor de receptie...) ar aplica legislatia si regulamentele ce le-am adoptat impreuna. Si credeti-ma ca am fost aproape singur acum 10 ani cand incercam sa explic fostilor cum e mai bine sa facem. Am multiumirea ca unii din ei sunt acum multumiti.
Ati amintit ca necazurile sau nerealizarile dv. sunt "..nu doar la nivel de Asociatie de proprietari". Poate si aici sunt norocos pentru ca si in alte domenii eu am reusit sa coordonez cateva activitati si colective in care am activat, fiind chiar foarte tanar si avand colegi mai in varsta decat mine cu 20-25 de ani si-aceleasi studii.
Poate tine de noroc, soarta, inclinatie, deprinderi, experiente...
Fiti optimisti ca "maine va fi mai rau".
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi asociatie de proprietari MrV MrV Buna ziua, Am o intrebare scurta. De catre cine trebuie aprobat Regulamentul de ordine interioara in cadrul unei asociatii de proprietari? CEx sau in ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Help! lista intretinere vs facturi afisate dborsanu dborsanu Buna seara, urmaresc de 3 luni facturile afisate de CET Iasi pt apa calda si caldura pe site-ul propriu. Sumele care apar ca restante si penalitati difera ... (vezi toată discuția)