avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

PT. D-NA ELGA50. Intrebare!La restanta de 2200 roni ce penalitati as avea?
Pe tabel a fost afisat 145 roni! Tin sa precizez ca aceasta suma inseamna intretinerea pe 3 luni si apartine anului 2010. Iar aceasta suma are in componenta ei si plata lunii curente dar si penalitati. Iar in momentul in care eu merg la asociatie si platesc nu trece decat "restanta 2010". Precizez ca suntem 7 pers la intretinere 2 copii si 5 adulti din care numai 3 avem venituri si astea sunt de adevaratelea,si nu ca ar lucra cineva la negru.A:sorry:pa este cam la 30 m.c. pe luna unde se mai adauga si pierderi pe persoana care mai adauga la plata inca 7-8 m.c.E corect?Sau e corect ca noi cele 7 pers. sa platim 35 roni lunar pt. femeia de servici?Cand altii au animalute care isi fac nevoile pe casa scarii, dar fiind prieteni de pahar cu seful de scara mai este scazut de la asociatie cu 1 persoana?
#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:43, 30 Octombrie 2010
De ce spuneti ca adunarea generala a "hotarat"?
Adunarea generala hotaraste ceva.
Si daca a hotarat, atunci trebuie sa va supuneti, ca asa e in democratie!

adunarea generala este a asociatilor deci a proprietarilor si orice hotarare a lor adoptata cu cvorum este obligatorie dar poate fi contestata in instanta in termenul dat de lege altfel se aplica asa cum s-a votat
elga50
De ce spuneti ca adunarea generala a "hotarat"?
Adunarea generala hotaraste ceva.
Si daca a hotarat, atunci trebuie sa va supuneti, ca asa e in democratie!
Nu cred ca m-ati inteles! La noi la asociatie nu s-a mai facut adunare generala de mai bine de 10 ani. Sunt cei care au infiintat asociatia, e putina bataie pe scaunul de presedinte, dar de ales se aleg intre ei. Nu zic nu, dar dupa cum am mai spus am cerut sa vad si eu cu ochii mei ce calcule, ce facturi si multe altele ca pricep si eu putina buchiseala dar am fost refuzata. De exemplu sunt curioasa ce introduc ei la alte cheltuieli. La aceasta intrebare raspunsul a fost becuri, detergenti si maturi. M-a pufnit rasul pentru ca becuri nu am vazut niciodata, fiecare facem cu randul la cumparat becuri. Ba eu ba vecinul de palier. O matura e maxim 15 lei din "malai"
Mai am o intrebare Gunoiul cum se plateste? Pe numar de persoane?
Daca acum se face iar curatenie la trei apartamente, molozul care se lasa cine il plateste?
VA MULTUMESC!
Nu ne-ati spus initial despre cum s-a desfasurat adunarea generala, asa ca nedumerirea mea si punerea punctului pe "i" a fost legitima.
Conform legii 230/2007 orice proprietar are acces la documentele asociatiei.
Molozul se ridica pe banii proprietarului care-si face igienizarea apartamentului, nu pe seama asociatiei.
Salubritatea (factura de la gunoi) se imparte pe numar de persoane.
Nu stiu cum sa desfasurat minunata adunare. Eu am fost plecat 2 saptamani, iar cand m-am intors am aflat de la un vecin de pe scara ca pana in decembrie pe nu-stiu-cat trebuie sa achit aprox. 600 lei ca sa acoperim "gaura" lasata de rapostata administratora. Asa ca, revin: exista vreo posibilitate sa refuz? Care ar fi conditiile?

Alte discuții în legătură

Fond reparatii Popescupop Popescupop Buna ziua, Asociatia de locatari a strans fond de reparatii pentru o lucrare la subsol pe rubrica separata in lista de plata (suma stabilita dinnainte).Timp ... (vezi toată discuția)
Roi asociatie de proprietari MrV MrV Buna ziua, Am o intrebare scurta. De catre cine trebuie aprobat Regulamentul de ordine interioara in cadrul unei asociatii de proprietari? CEx sau in ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)