Aveti dreptate. La fel vad si eu situatia insa in acest caz am nevoie de practica sau solutii pentru a nu fi obligata societatea la plata acestor salarii. Ar fi nedrept ca o persoana care nu mai doreste sa lucreze la o anumita companie,chiar si in lipsa demisiei scrise, sa primeasca salarii ulterioare, asta si prin prisma faptului ca salariul cerut de demisionara se suprapune partial cu perioada in care se angajase la o alta societate si unde a muncit 6 luni.
Asa este. Noi acum vorbim despre o stare de fapt ce a avut loc in decembrie 2012 astfel ca e important modul in care de acum incolo putem dovdi ca ea si-a inaintat demisia pentru ca societatea sa nu poata fi obligata la plata salariilor cerute anul trecut in instanta de fosta angajata pentru o perioada de un an, timp in care ea si-a desfasurat activitatea in cadrul altei societati.
Inteleg ce spuneti. Insa nu pot obliga angajatul sa isi scrie demisia. Din moment ce isi ia lucrurile si pleaca spunand ca nu se va mai intoarce si asa si face eu nu pot sa il oblig sa faca in scris acea demisie.
Fiind in perioada de proba contractul s-a desfacut in baza art.31.al.3 codul muncii.
La 3 zile dupa ce a anuntat ca nu mai vine la munca i s-a desfacut contractul de munca. La cateva zile s-a angajat la o alta firma fara contract de munca, iar dupa vreo 3 luni de la demisie a incheiat un nou contract de munca cu firma la care initial se angajase ?la negru?.
Buna ziua. Supun discutiei o speta rugand ca cei care au experienta in dreptul muncii sa ma ajute cu niste pareri intemeiate si eventual practica.
La sfarsitul anului 2012 o angajata pe timp de proba de 90 zile a unei societati a anuntat ca nu mai vine la munca insa fara a-si depune demisia. Ea a fost facuta doar verbal. In martie 2013 angajata se indreapta cu actiune impotriva societatii de la care plecase pentru recuperarea tuturor restantelor salariale pana la data pronuntarii sentintei in baza art.80 codul muncii(pentru o perioada de aprox. un an). Societatea nu a aplicat nici o sanctiune din momentul anuntarii demisiei ci doar a desfacut cont.ind.de munca la trei zile de la data demisiei facuta verbal. Intre timp fosta angajata a mai fost angajata si la alta societate de unde, dupa 4 luni a plecat. Solutia?
In primul rand nu este vorba de o conditie pur potestativa ci de un termen suspensiv(ca modalitate a act.jur.civ.). Pentru a fivorba de o conditie pur potestativa realizarea acesteia ar depinde exclusiv de voinţa uneia dintre părţi ceea ce nu este cazul aici.
pe scurt. O societate da in chirie spatii intr-o cladire tip mall. locatarii primesc lunar factura continand cheltuielile aferente spatiului inchiriat precum si suma privind cheltuielile pausale(comune). De cele mai multe ori cheltuielile comune sunt mai mari decat cele aferente spatiului inchiriat. Acest aspect ridica semne de intrebare mai ales ca vorbim de sume lunare de peste 1000 lei cheltuieli comune. As dori sa stiu care e modalitatea de stabilire a cheltuielilor comune in astfel de situatii(imobil doar cu spatii comerciale) si care sunt actele normative la care ma pot raporta?