1. Informaţiile oferite de tine sunt prea puţine pentru a determina dacă este sau nu este o condiţie pur potestativă. În primul rând ar trebui să detaliezi condiţiile în care se obligă părţile. Apoi, în fapt, condiţia este pur potestativă atunci când neîndeplinirea ei nu atrage nicio sancţiune pentru cel care trebuia să o îndeplinească. Cum se prezintă situaţia în cazul tău? Dacă neîndeplinirea condiţiei atrage o sancţiune pecuniară, atunci condiţia nu mai este, nicidecum, pur potestativă.
2. Apoi, contractul de depozit este unul real (vezi art. 2103, alin. 2, din noul Cod civil), iar nu unul consensual. Ceea ce ţi se propune spre încheiere nu este un contract, ci, foarte probabil, un antecontract - definitiv cosmetizat în "promisiune de a contracta" în noul Cod civil (vezi art. 1279). Adică prin această promisiune te obligi ca, în termen de zece zile, să închei un contract de depozit, iar, dacă nu îţi îndeplineşti această obligaţie în termen, promisiunea (bilaterală) încetează. Abia depunerea banilor va fi adevărata încheiere a contractului de depozit. Promisiunea încetează şi pentru că, fiind un contract real, instanţa nu poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract. Dacă sunt datorate daune în caz de neîncheiere a contractului în termen, atunci nu mai poate fi vorba despre o condiţie pur potestativă.
3. În fine, nu ar fi exclus ca, în funcţie de cum sunt redactate clauzele actulu ce ţi se propune spre încheiere, acesta să fie chiar o ofertă irevocabilă (vezi art. 1191 din noul Cod civil).