avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauza de modificare a chiriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauza de modificare a chiriei

Am inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 3 ani, eu persoana fizica
Este in regula o clauza de modificare a chiriei,poate fi considerata nula?

Locatorul poate modifica chiria lunara oricand dar nu mai mult de suma de 3400 lei/luna


Cel mai recent răspuns: ContSters62729 , utilizator 00:49, 5 August 2008
dnltdr a scris:

Am inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 3 ani, eu persoana fizica
Este in regula o clauza de modificare a chiriei,poate fi considerata nula?

Locatorul poate modifica chiria lunara oricand dar nu mai mult de suma de 3400 lei/luna


Mie mi se pare normal ca locatorul sa-si rezerve acest drept (nici eu nu as inchiria ceva fara sa pot cere o majorare a chiriei tinand cont de inflatia din zilele noastre;))... depinde cum e formulata exact acea clauza in raport cu restul contractului (daca poate modifica la anumite perioade, daca poate modifica daca pretul $-ului trece de suma x, daca inflatia are un anumit procent, etc.) ... daca modificarea pretului chiriei depinde exclusiv de vointa sa (fara interventia vreunui element extern sau a vreunui termen) se poate ataca actul...
3.Obligatiile Locatarului
...
Art.8. Sa accepte marirea chiriei lunare si sa o plateasca,cand locatorul doreste acest lucru dar nu mai mult de valoarea de 3400 lei/luna

...

Art.12. Chiria poate fi modificata de Locator oricand,dar fara sa depaseasca valoarea de 3400 lei/luna

6.Raspundere contractuala

Art.15.Neacceptarea locatarului marirei chiriei lunare de catre locator, si neplata acesteia dar nu mai mult de 3400 lei/luna , duce la rezilierea contractului.

Art.16. Neexecutarea sau executarea necorespunzatoare chiar si a unei singure clauze a acestui contract, conduce la rezilierea unilaterala a contractului de inchiriere fara nici o alta forma prealabila si fara interventia oricarei instante judecatoresti.

Vreau sa stiu daca pot sta linistit ca Locator, contractul e pe o perioada de 3 ani.

Si va multumesc in mod anticipat.
Imi cam pare ca depinde exclusiv de vointa ta majorarea chiriei.... chiriasul are doar protectia ca nu va depasi nici o majorare maximul de 3400 lei/luna.... ce te opreste ca si locator sa maresti chiria la maximul de 3400 lei/luna la 2 zile dupa semnarea contractului? Imi pare injusta clauza...
NU se prevede in contract o notificare prealabila de cateva zile inainte de majorarea chiriei?
Oricum, daca a fost semnat de ambele parti, contractul trebuie respectat.
Locatarul este cunostinta,clauza am anexat-o pentru protectia mea, chiria a ramas sa fie mai mica primele luni dupa care in functie de succesul afacerii sa o marim, contractul este foarte simplu am convenit de comun deacord ca cea mai buna clauza este intelegerea nescrisa a ambelor parti,nu este scrisa nici o notificare prealabila.

Lasand la o parte moralitatea clauzei,imi spuneti ca pot sta linistit ?

Contractul a fost semnat de ambele parti si inregistrat la finante, urmand sa intre in vigoare peste 2 saptamani
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2008
ContSters62729, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauze contract inchieriere Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Am cateva intrebari legate de un contract de inchiriere. 1.Prezentul contract va produce efecte, constand in obligatiile partilor, incepand cu deschiderea ... (vezi toată discuția)
Plata chiriei specificate in contract, mai mica decat cea reala geoeric geoeric Am incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul unui spatiu comercial pe o per de 2 ani si suma de 500 lei, dar in realitate ii dau 2000 lei. De luna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! momentan avem un contract de inchiriere, in care nu ... tcsszr tcsszr Buna ziua! Momentan avem un contract de inchiriere, in care nu este specificat posibilitatea de a mari chiria. Contractul a fost semnat inainte de covid, ... (vezi toată discuția)