avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate Lavinia Toma

Activitate Lavinia Toma

Buna ziua!Ce demersuri ati facut in final?Sunt intr-o situatie similara...
Discuție Actiune civila
Buna ziua!
Am achizitionat de o luna si jumatate o masina sh avand o vechima mai mica de 1 an si 2000 km.Vanzatorul ne-a asigurat ca masina nu a avut accident,am facut proba in mers plus inspectie vizuala efectuata de o persoana de incredere care se pricepe si am facut actele,convinsi ca cumparam o masina aproape noua,in garantie ,la un pret apropiat de cel al unei masini noi.La cateva zile am descoperit intamplator ca este posibil sa ne lipseasca o piesa de plastic de sub masina si am fost intr-un service pt constatare.Aici ni s-a aratat ca masina suferise cateva interventii ,avea piese inlocuite dar parea reparata ok.Am anuntat vanzatorul de situatie si acesta ne-a spus sa mergem la o reprezentanta ca ei stiu cel mai bine.Reprezentanta a facut o nota de constatare cu elementele lipsa si deformate observate fara a demonta nimic (printre acestea fiind din pacate ambele lonjeroane de pe partea stanga a masinii).Din acel moment vanzatorul nu mai raspunde la telefoane sau mesaje si ne-am adresat unui avocat.Acesta a facut o invitatie pentru conciliere insa nu s-a prezentat nimeni sa stea de vorba cu noi.L-am sunat pe vanzator de pe alt numar ,i-am spus de invitatie si de problemele cu care ne confruntam de la cumpararea masinii insa el a spus ca ne-a predat masina in starea in care era si nu stie ce am facut noi cu ea in cele 3 saptamani pana la constatarea facuta in reprezentanta.Intrebarea mea pentru dvs este:o expertiza judiciara poate stabili cu precizie despre ce fel de accident a fost vorba si care sa fi dus la deformarile constatate si,mai ales,daca acestea ar fi putut fi reparate intr-o perioada atat de scurta de timp?Adica,s-ar putea demonstra ca viciile existau la data vanzarii in urma unei expertize?Am anuntat vanzatorul de neregulile constatate printr-un mesaj scris la 8 zile de la achizitie iar invitatie la conciliere directa s-a trimis in mai putin de o luna de la achizitie...
Multumesc frumos pentru ajutor!