Buna ziua!
Am achizitionat de o luna si jumatate o masina sh avand o vechima mai mica de 1 an si 2000 km.Vanzatorul ne-a asigurat ca masina nu a avut accident,am facut proba in mers plus inspectie vizuala efectuata de o persoana de incredere care se pricepe si am facut actele,convinsi ca cumparam o masina aproape noua,in garantie ,la un pret apropiat de cel al unei masini noi.La cateva zile am descoperit intamplator ca este posibil sa ne lipseasca o piesa de plastic de sub masina si am fost intr-un service pt constatare.Aici ni s-a aratat ca masina suferise cateva interventii ,avea piese inlocuite dar parea reparata ok.Am anuntat vanzatorul de situatie si acesta ne-a spus sa mergem la o reprezentanta ca ei stiu cel mai bine.Reprezentanta a facut o nota de constatare cu elementele lipsa si deformate observate fara a demonta nimic (printre acestea fiind din pacate ambele lonjeroane de pe partea stanga a masinii).Din acel moment vanzatorul nu mai raspunde la telefoane sau mesaje si ne-am adresat unui avocat.Acesta a facut o invitatie pentru conciliere insa nu s-a prezentat nimeni sa stea de vorba cu noi.L-am sunat pe vanzator de pe alt numar ,i-am spus de invitatie si de problemele cu care ne confruntam de la cumpararea masinii insa el a spus ca ne-a predat masina in starea in care era si nu stie ce am facut noi cu ea in cele 3 saptamani pana la constatarea facuta in reprezentanta.Intrebarea mea pentru dvs este:o expertiza judiciara poate stabili cu precizie despre ce fel de accident a fost vorba si care sa fi dus la deformarile constatate si,mai ales,daca acestea ar fi putut fi reparate intr-o perioada atat de scurta de timp?Adica,s-ar putea demonstra ca viciile existau la data vanzarii in urma unei expertize?Am anuntat vanzatorul de neregulile constatate printr-un mesaj scris la 8 zile de la achizitie iar invitatie la conciliere directa s-a trimis in mai putin de o luna de la achizitie...
Multumesc frumos pentru ajutor!
Daca deschideti actiune in instanta impotriva vanzatorului si la solicitarea dvs. instanta aproba efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto, in urma unei revizii tehnice efectuate intr-un service autorizat si agreat de expert/ cu aprobarea firmei de catre instanta, expertul isi poate formula un punct de vedere. Numai in urma reviziei tehnice amanuntite se poate formula un punct de vedere.
Era de preferat sa contactati un expert tehnic judiciar, inainte de a intocmi actele de vanzare-cumparare, care sa va intocmeasca, contracost, o expertiza tehnica extrajudiciara.
Cazul prezentat de dvs. este ceva obisnuit in zona "chilipirurilor" la cumpararea unui autovehicul la mana a 2-a (sau greu de apreciat la a cata mana). Astfel de masini noi, putin rulate, aduse din strainatate, de regula, au fost implicate intr-un accident rutier. Proprietarul a preferat sa dea masin avariata pe nimic decat sa o repare, preferand sa-si cumpere o masina noua.