avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto,probleme cu firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto,probleme cu firma de asigurari

In luna ianuarie am avut un accident auto incare masina mea a fost avariata destul de serios.Am facut intelegere amiabila cu cel care a fost de vina,am deschis dosarul cu firma de asigurari si acum masina este in service.La o noua constatare dupa ce masina a intrat in reparatii,firma de asigurari nu vrea sa plateasca o piesa destul de scumpa la directie deoarece zice ca acolo este o improvizatie.Anul trecut am facut RAR-ul,acolo nu mi-a zis nimeni de asa ceva si nici nu am umblat la directie pentru ca nu am avut probleme.Care ar fi solutia?
multumesc

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:43, 24 Februarie 2013
un certificat de constatare din care sa reiese ca nu e vorba de nici o improvizatie, dupa care faceti plangere firmei de asigurari sau actionati in judecata .
adycon a scris:

un certificat de constatare din care sa reiese ca nu e vorba de nici o improvizatie, dupa care faceti plangere firmei de asigurari sau actionati in judecata .

Certificatul de constatare la care se refera colegul de forum este bine sa fie un raport de expertiza tehnica efectuat de catre un expert tehnic. Este bine ca societatea de asigurare sa fie si ea invitata la constatare.
Obligatoriu este sa convocati asiguratorul la conciliere directa. Daca rezultatul concilierii este negativ actionati societatea de asigurare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)
Victima accident georgebarsan georgebarsan buna ziua, am fost victima unui accident rutier(cineva a intrat in mine cu masina de pe contra sens)firma de asigurari a zis ca ma despagubeste cu 7400 ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)