Speta pe scurt: se vinde auto cu gargara prealabila si verificare la service care da ok-ul dpdv tehnic si estetic. Ulterior se dovedeste ca masina a fost dauna totala, predata unei firme de dezmembrari si repusa in circulatie. + artificii ingineresti pentru a pacali testerul despre lipsa in fizic a airbagurilor.
Politistul spune ca opinia procurorului care supravegheaza dosarul este ca povestea este un litigiu pur civil. Am vazut ca legea cu masluirea kilometrajului nu a supravietuit, tocmai datorita existentei infractiunii de inselaciune. Cum Dumnezeu sa nu existe rezolutie infractionala la vanzator? Pai daca spui ca masina nu a fost implicata in accident si are airbaguri si AC si ca e in garantie, iar ulterior afli ca tu ai cumparat o epava fatzuita care e o bomba cu ceas, e doar litigiu civil?
Refuz sa cred si sa accept acest lucru.
Sunt la inceputul cercetarilor, insa mi-au murit si sperantele cand am auzit opinia dlui procuror.
Ce parere aveti? Poate ceva practica?
Multumiri anticipate.
Stati linistit, multe dintre infractiuni sunt considerate de catre politisti si procurori litigii civile. Le dai cu legea in cap, citezi doctrina si practica si ei tot o tin mortis ca nu e fapta penala, fara niciun argument juridic.
Va sfatuiesc sa incercati o anulare amiabila cu vanzatorul iar, in cazul in care aceasta nu este posibila, sa formulati plangere penala, pe care, eventual, sa o expediati cu posta catre sectia de politia.
Astfel, politia va fi obligata sa analizeze plangerea iar daca se da o solutie de clasare/renuntare la urmarire penala, puteti sa o atacati la instanta de judecata.
Nu e treaba usoara insa, asa ca inarmati-va cu rabdare si, de preferat, apelati la ajutor de specialitate.
Proprietarul initial are accidentul.
Asiguratorul CASCO vinde epava la o firma de dezmembrari.
Vanzarea se face intre proprietarul initial si firma de dezmembrari (firma care nu-si transcrie dreptul).
Pe carte apar doar proprietarul initial si vanzatorul.
Uitai sa va spun: vanzatorul a lucrat 8 ani de zile ca vopsitor auto la service-ul unde s-a facut verificarea masinii. Si cel de la service si vanzatorul s-au comportat ca niste straini, desi se cunosteau. Vanzatorul a insistat sa facem verificarea acolo, motivand ca nu are timp pana la reprezentanta.
Necazul mai este ca tot din pricina gargarei, in contractul de cumparare este trecuta o suma mai mica decat cea reala. Deci un demers in civil este cam sinucigas.
Plangerea este depusa. Voiam sa derulez filmul inainte, sa vad daca pot spera la ceva. In civil oricum nu pot face probe mai deloc.
Vanzatorul o sa declare ca habar nu avea, dvs trebuie sa incercati sa demonstrati ca minte si ca a incercat prin aceste manopere dolosive sa va induca in eroare, e greu ce-i drept.
Doveditul laturii materiale este cel mai usor in cazul meu, fiindca am o sumedenie de inregistrari telefonice care imi sustin cu varf si indesat povestea.
Problema e modul cum vede procurorul aceasta patanie: civil sau penal? Refuz sa cred ca simpla existenta a contractului de v/c face sa plaseze speta pe taramul civilului.
Tot in inregistrarile telefonice am surprins si afirmatia celui de la service care spune ca atunci l-a vazut pentru prima data pe vanzator. Si el de fapt a lucrat 8 ani de zile acolo.