avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reparație auto neconforma. Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reparație auto neconforma. Dosar penal

Am fost implicat într-un accident rutier. Șoferul vinovat mi-a dat asigurarea și am ales să repar mașina la un service autorizat. După două săptămâni mașina mi-a fost dată înapoi moment în care am constatat că reparația nu s-a făcut așa cum trebuia. Am anunțat firma de asigurări despre nereguli și au ales să nu mai facă plata dosarului către unitatea reparatorie. Cei de la service m-au amenințat că mă vor trimite în instanță dacă nu le plătesc eu reparația. Ei se cunoșteau cu cei de la asigurări și le-a fost acceptată suma de 32.000lei spre decont, deși avaria mașinii nu era nici pe departe atât de gravă. Eu am depus plângere la poliție și s-a deschis dosar penal pentru service, întrucât m-au înșelat. Acum aș avea câteva întrebări:
1. Cam cât durează până ajunge dosarul de la parchet la instanță?
2. Trebuie să am un apărător atunci când sunt chemat de procuror sau nu este absolut necesar?
3. Cum să procedez cu cei de la asigurări dacă celor de la service au acceptat să le dea 32.000lei, iar mie mi-au spus că îmi vor da pentru reparație în regie proprie doar 8000lei?
4. Ce urmează să se întâmple cu cei de la service și care ar fi șansele ca ei să câștige, având în vedere că eu am multe probe împotriva lor?
MULȚUMESC FRUMOS!
Cel mai recent răspuns: Teo112 , utilizator 18:06, 2 Iunie 2020
La o prima vedere este vorba de un litigiu civil. Este posibil sa pierdeti timpul in penal si sa se dispuna clasarea in final.
Incercati sa consultati un avocat care sa va spuna dupa ce ii descrieti exact situatia de fapt, daca fapta indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune.

Și despre firma de asigurări ce imi puteți spune? Este ok sa imi dea doar 8000lei sau sa fac ceva pentru a obține 32.000lei, atat cât au acceptat sa deconteze pentru service?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

La o prima vedere este vorba de un litigiu civil. Este posibil sa pierdeti timpul in penal si sa se dispuna clasarea in final.
Incercati sa consultati un avocat care sa va spuna dupa ce ii descrieti exact situatia de fapt, daca fapta indeplineste conditiile de tipicitate ale infractiunii de inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca vasea_13 vasea_13 In februarie cineva mi-a avariat masina. Situatia e clara in privinta vinei. Desi service-ul mi-a reparat masina, cei de la asigurari nu vor sa despagubeasca ... (vezi toată discuția)
Ce societate de asigurari repara masina? ilinca84 ilinca84 Buna ziua, In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)