avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce societate de asigurari repara masina?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce societate de asigurari repara masina?

Buna ziua,

In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului eu am avut nevoie de ingrijiri medicale, am reusit sa ma prezint in data de 9 ian 2015 la sediul Asirom pentru intocmirea dosarului de dauna si mi-a fost elierat documentul de intrare in reparatie (inlocuire bara spate, suport numar) si mi s-a transmis ca pot repara masina oricand. Din varii motive (mana imobilizata, recuperare medicala si avaria nesemnificativa a masinii) nu am reparat masina pana la aceasta data. Problema cea mare este ca astazi am fost lovita din nou din spate (in alt loc al barei din spate + stop de ceata) de catre o conducatoare auto cu RCA la alta societate de asigurari. Masina a fost transportata pe platforma la un service nemaiputandu-se deplasa. Am facut o constatare amiabila cu doamna respectiva, inspectorul de asigurari urmand a se deplasa la service pentru constatare. Intrebarea mea este ce firma de asigurari va repara acum masina, ea avand aparent aproximativ aceleasi daune ca si data trecuta? Este posibil sa intampin probleme in solutionarea dosarului? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
ilinca84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 11:15, 20 Martie 2015
Sunt aproape convins ca cele doua societati de asigurare nu se vor intelege asupra "impartirii" avariilor ale caror reparatii trebuie sa le suporte. Pana la urma litigiul se va rezolva in instanta. Printr-o expertiza tehnica se vor stabili avariile care trebuie sa fie despagubite de fiecare societate de asigurare.
Reveniti [n momentul in care apar noutati.
ing. Ioan Ciobanu
Solicitati o oferta de despagubire in regie proprie de la prima societate !
La cea de-a doua societate puteti face o instiintare precum bara si suportul de numar prezentau avarii inaintea evenimentului, solicitand despagubirea celorlalte avarii.
Pe documentul de intrare in reparatie de la Asirom scrie ca voi repara masina la un service partener (eu am ales la acel moment aceasta varianta deoarece mi se parea mai ok mai ales ca daca s-ar fi constatat si alte avarii dupa demontarea barei din spate, reconstatarea s-ar fi facut intre service si asigurator fara ca eu sa fiu implicata direct). Dupa ultimele evenimente, se pare ca nu am ales tocmai bine deoarece daca mai exista si alte avarii ale masinii nu o sa se stie din care accident au rezultat cu toate ca la primul accident lovitura este in dreptul numarului de inmatriculare iar la al doilea lovitura este pe marginea din stanga a barei, in dreptul rotii din spate, destul de departe de prima lovitura (ele nu sunt suprapuse). Nu prea stiu cum sa procedez, probabil ca voi astepta si parerea asiguratorilor.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
ilinca84, utilizator
Solicitati despagubire in regie proprie pentru prima dauna asa cum spunea colegul mai sus, chiar daca o sa incasati mai putini bani in acest fel. Trebuie sa achite doar ce au trecut in constatarea initiala ... Pentru a doua despagubire puteti sa-i spuneti asiguratorului ca nu aveti pretentii pentru daunele acoperite de Asirom in primul dosar si eventual sa depuneti copii ale actelor din primul dosar. E mai bine asa decat sa va judecati cu asiguratorul/asiguratorii, lucru care poate dura si ani, iar Dvs nu veti putea circula cu masina, decat daca o reparati pe banii Dvs. Va costa mai putin varianta asta.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! M-am mai lamurit in legatura cu ceea ce am de facut. Va voi tine la curent cu ceea ce se va intampla. Deocamdata astept constatarea inspectorului si voi declara ca aveam bara si numarul lovite initial.

Alte discuții în legătură

Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)
Dilema despagubire rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Astazi am fost la un centru de daune, unde un constatator Euroins mi-a constatat daunele/avariile spatelui masinii mele, dupa ce am fost lovit in ... (vezi toată discuția)