avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ce societate de asigurari repara masina?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ce societate de asigurari repara masina?

Buna ziua,

In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului eu am avut nevoie de ingrijiri medicale, am reusit sa ma prezint in data de 9 ian 2015 la sediul Asirom pentru intocmirea dosarului de dauna si mi-a fost elierat documentul de intrare in reparatie (inlocuire bara spate, suport numar) si mi s-a transmis ca pot repara masina oricand. Din varii motive (mana imobilizata, recuperare medicala si avaria nesemnificativa a masinii) nu am reparat masina pana la aceasta data. Problema cea mare este ca astazi am fost lovita din nou din spate (in alt loc al barei din spate + stop de ceata) de catre o conducatoare auto cu RCA la alta societate de asigurari. Masina a fost transportata pe platforma la un service nemaiputandu-se deplasa. Am facut o constatare amiabila cu doamna respectiva, inspectorul de asigurari urmand a se deplasa la service pentru constatare. Intrebarea mea este ce firma de asigurari va repara acum masina, ea avand aparent aproximativ aceleasi daune ca si data trecuta? Este posibil sa intampin probleme in solutionarea dosarului? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
ilinca84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 11:15, 20 Martie 2015
Revin cu noi informatii. Astazi s-a facut constatarea la service pentru cea de-a doua avarie (inclusiv dat bara jos si verificarea daca mai sunt si alte avarii) si concluzia a fost ca dauna rezultata din cel de-al doilea accident se va deconta inafara de bara din spate pe care o voi inlocui cu Asirom. A contat foarte mult ca locul in care a fost lovita masina a doua oara este diferit fata de primul. Norocul meu este ca service-ul la care a fost dusa masina are conventie cu ambii asiguratori astfel ca problema este oarecum rezolvata. Un alt lucru care cred m-a ajutat a fost si ca firmele RCA care deconteaza daunele sunt oarecum serioase. In trecut am avut mari probleme cu alte firme RCA si am asteptat chiar 7-8 luni pentru repararea masinii in contextul in care chiar aveam proces verbal si autorizatie de reparatie de la politie si lucrurile erau mult mai simple.
Nu te bucura de pe acum , asteapta sa te vezi cu masina iar pe drum ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)
Dilema despagubire rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Astazi am fost la un centru de daune, unde un constatator Euroins mi-a constatat daunele/avariile spatelui masinii mele, dupa ce am fost lovit in ... (vezi toată discuția)