avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dilema despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dilema despagubire RCA

Buna ziua,

Astazi am fost la un centru de daune, unde un constatator Euroins mi-a constatat daunele/avariile spatelui masinii mele, dupa ce am fost lovit in spate de unul care nu a pastrat distanta fata de mine.
Am completa declaratia, am schitat cum s-a produs evenimentul, le-am zis ca nu am PV de la politie (pentru ca a fost accident cu victima care s-a ranit, nu o tamponare), urmand ca societatea sa faca o adresa catre politie pentru a vedea exact locatia si cum s-a produs accidentul. Bun, pana aici.
Am mers langa masina pentru a constata avariile, si a notat pe fisa aia de constatare, Bara spate, si s-a tot gandit el daca sa treaca la R (reparatie) sau I (inlocuire). Eu i-am zis ca vreau sa aleg sa o repar la reprezentanta. Bara are vreo 3 zgarieturi nu foarte adanci, dar sesizabile (agata cu unghia, si nu putin..), iar el a zis ca exista anumite service-uri cu care ei lucreaza, si care o pot reconditiona foarte bine, astfel incat nu s-ar vedea ca a fost reparata. Eu i-am spus ca tin mult la masina mea, e impecabila in rest (A6 2010), si nu vreau carpituri si alte prostii, ci vreau element nou, exact cum arata inainte. A zis ca "pai daca service-urile noastre spun ca nu se poate repara cum trebuie, o sa luam una noua, dar doar dupa ce e investigata". Problema e ca eu nu vreau sa am de a face cu service-urile lor (lucru perfect legal, clientul isi alege locul unde vrea sa si-o repare). Am ales reprezentanta, si pot plati eu tot devizul reparatiei spate, urmand sa imi recuperez ulterior banii de la Euroins. Mi s-a spus ca pot alege si varianta asta.
Acum problema e ca eu nu sunt de acord cu reparatia barei (reconditionat, sau ce zic ei), as vrea element nou, pentru ca nu cred ca mai poate arata ca inainte.
Daca ala a scris pe foaia de constatare, la Bara, ca reparatie (2H, adica 2 ore), iar eu aleg ca service reprezentanta, iar aia de acolo, cand constata, spun "nu o putem reconditiona, trebuie bara noua", si o platesc, se poate sa imi recuperez ulterior acei bani? Sau o sa-mi plateasca...doar o parte din suma, si nu integral (pentru ca s-a inlocuit, si nu s-a reparat cum au scris dansii). Cum e in cazurile astea?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BraveHeart , utilizator 01:50, 30 Noiembrie 2015
Dacă ei pot să v-o repare dar Dvs. preferaţi să o înlocuiţi, va trebui să acceptati oferta lor financiară pe baza unui deviz estimativ şi să acoperiţi diferenţa, făcând înlocuirea cu o bară nouă.

Succes!
Si daca totusi accept varianta lor (repararea), dar NU in service-urile cu care lucreaza ei, ci in reprezentanta? Atunci oricat ar costa reparatia, mi-o va deconta Euroins-ul?
Nu vreau sa am de a face cu bombele lor de service-uri.
Buna ziua,
Conform legislatiei nu sunteti obligat sa mergeti intr-un service anume, recomandat de asigurator. Daca respectati solutia lor tehnologica, respectiv reparatia barei de protective, puteti merge in orice unitate service doriti. Atentie insa, asiguratorul neavand contract cu unitatea respectiva, va poate cere sa achitati dumneavoastra reparatia si sa depuneti documentele la dosar pentru recuperarea sumei.
Galvani a scris:

Buna ziua,
Conform legislatiei nu sunteti obligat sa mergeti intr-un service anume, recomandat de asigurator. Daca respectati solutia lor tehnologica, respectiv reparatia barei de protective, puteti merge in orice unitate service doriti. Atentie insa, asiguratorul neavand contract cu unitatea respectiva, va poate cere sa achitati dumneavoastra reparatia si sa depuneti documentele la dosar pentru recuperarea sumei.

Iar aceasta despagubire, se face integral? Am depus la dosar factura, bonul fiscal, etc, adica toate documentele necesare cuantificarii sumei. Cand imi recuperez banii, normal e sa imi dea tot ce am platit, sau .. o parte din ei (factura contine doar elementele ce au trebuit schimbate si cu care au fost ei de acord, + costuri de manopera si materiale).

Multumesc.
Buna ziua,
Daca devizul respecta solutiile tehnologice din nota de constatare atunci trebuie sa va primiti toti banii. Daca sunt solutii tehnologice diferite atunci vi de deconteaza doar ce a aprobat asiguratorul (ma refer la bara pe care dumneavoastra o doreati inlocuita si ei au acceptat doar reparatia).

Alte discuții în legătură

Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)
Termen reparatie masina Roger25 Roger25 Buna ziua, Acum 1 luna si un pic, am fost la un constatator Euroins, care mi-a deschis un dosar de dauna, mi-a dat si o oferta de reparatie, in ... (vezi toată discuția)
Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)