avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen reparatie masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen reparatie masina

Buna ziua,

Acum 1 luna si un pic, am fost la un constatator Euroins, care mi-a deschis un dosar de dauna, mi-a dat si o oferta de reparatie, in service-urile agreate de ei.
Eu insa vreau sa imi repar masina in reprezentanta. Haionul e putin indoit, iar bara spate va trebui inlocuita sau reconditionata (vedem solutia lor tehnologica).
Intrebarea mea este, cat timp am la dispozitie ca sa bag masina la reparatie in service? Exista un termen anume? Reparatia fiind facuta in reprezentanta, voi plati eu suma din buzunarul meu, urmand sa depun actele la dosar pentru recuperarea sumei. Numai ca luna aceasta nu am banii necesari, de aceea vreau sa stiu in maxim cat timp pot repara masina.

Intrebarea 2: la service am nevoie si de autorizatia de reparatie? (pe care am primit-o de la politie). momentan aia e la dosar, la Euroins, si eu nu o am.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roger25 , utilizator 09:28, 21 Septembrie 2015
Autorizatia de reparatie eliberata de politie are termen 30 de zile de la emitere
Pai ideea e ca de la accident (27 iulie), mi-a dat politia atunci autorizatia de reparatie, dar Euroins-ul nu a putut sa imi deschida dosarul de dauna pana cand nu a aflat exact cum s-a produs accidentul. Pentru a afla cum s-a produs exact accidentul, a facut o adresa catre sectia respectiva de politie, si pana au primit raspuns, a durat cam 1 luna. Cand au primit raspunsul, mi-au deschis si dosarul de dauna. Si eu stiam ca autorizatia aia e valabila 30 zile. Acum din moment ce e la dosar, mai am vreo treaba cu ea? Mi-o mai cere vreun service? Sau bag masina in service cand vreau (maxim 3 ani)
Buna seara
1. Dumneavoastra trebuie sa aveti originalul autorizatiei de reparatie, iar la dosarul de la compania de asigurari se opreste o copie. Nu au dreptul sa va opreasca acest document in original. Unitatea service va solicita acest document pentru introducerea in reparatie.
2. Conform legii despagubirile pe RCA se prescriu dupa 3 ani, asta insemnind ca aveti la dispozitie 3 ani sa solicitati despagubirile de la firma de asigurari.
Legislatia rutiera in vigoare nu prevede niciun termen pentru efectuarea reparatiei, dar exista termen de prescriere a platii despagubirii de catre asigurator, asa cum a postat colegul "Galvani". Puteti circula cu autoturismul in starea in care se afla (avariata)? Daca da, in cazul in care va opreste politie puteti fi sanctionat intrucat, conform Codului rutier, nu aveti voie sa circulati cu autoturismul avariat mai mult de 30 de zile de la data producerii avariilor.
Galvani a scris:

Buna seara
1. Dumneavoastra trebuie sa aveti originalul autorizatiei de reparatie, iar la dosarul de la compania de asigurari se opreste o copie. Nu au dreptul sa va opreasca acest document in original. Unitatea service va solicita acest document pentru introducerea in reparatie.
2. Conform legii despagubirile pe RCA se prescriu dupa 3 ani, asta insemnind ca aveti la dispozitie 3 ani sa solicitati despagubirile de la firma de asigurari.


Pai bun si cum se procedeaza in cazul asta atunci?? Autorizatia aia e valabila 30 zile, bun. Daca service-ul mi-o cere (in original), si de fapt au trecut 30 zile (ca pana sa obtina Euroins-ul raspunsul de la adresa inaintata politiei, a durat ceva), cum se procedeaza?? Trebuie obtinuta o noua autorizatie de reparatie? Mi se pare absurd, nu e vina mea ca nu am putut introduce autoturismul in reparatie, pana cand nu au primit ei raspuns de la politie!

Si da, pot circula cu autoturismul avariat, incat nu pune in pericol siguranta circulatiei (doar bara spate e putin crapata, si haionul foarte putin indoit, in partea de jos, atat).
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
Roger25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul limita de lege in care trebuie sa imi repar avariile auto? Dntz_dntza Dntz_dntza Am o problema: azi m-a oprit o domnisoara de la politia rutiera si mi-a cerut actele la control printre care si autorizatia de reparatie pentru bara de pe fata ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna rca nesolutionat Gabriela1111 Gabriela1111 Buna ziua, In decembrie 2016 am fost lovita de catre un autoturism ce nu mi-a acordat prioritate.Nu am chemat politia ci am completat amiabila. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Asigurari geo_ci20 geo_ci20 Buna ziua ma numesc G. Ciorba, si in data de 28, luna curenta, am fost acrosat de catre o masina care mi-a produs pagube in valoare de 1000 ron. am fost ... (vezi toată discuția)