Speta pe scurt: se vinde auto cu gargara prealabila si verificare la service care da ok-ul dpdv tehnic si estetic. Ulterior se dovedeste ca masina a fost dauna totala, predata unei firme de dezmembrari si repusa in circulatie. + artificii ingineresti pentru a pacali testerul despre lipsa in fizic a airbagurilor.
Politistul spune ca opinia procurorului care supravegheaza dosarul este ca povestea este un litigiu pur civil. Am vazut ca legea cu masluirea kilometrajului nu a supravietuit, tocmai datorita existentei infractiunii de inselaciune. Cum Dumnezeu sa nu existe rezolutie infractionala la vanzator? Pai daca spui ca masina nu a fost implicata in accident si are airbaguri si AC si ca e in garantie, iar ulterior afli ca tu ai cumparat o epava fatzuita care e o bomba cu ceas, e doar litigiu civil?
Refuz sa cred si sa accept acest lucru.
Sunt la inceputul cercetarilor, insa mi-au murit si sperantele cand am auzit opinia dlui procuror.
Ce parere aveti? Poate ceva practica?
Multumiri anticipate.
Inselaciunea poate fi comisa si cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, existenta contractului nu plaseaza speta obligatoriu in civil.
Important este sa aveti dovezi in sprijinul celor afirmate si sa le valorificati, daca procurorul de caz dispune clasarea, aveti cai de atac, la procurorul ierarhic superior, apoi la judecatorul de camera preliminara.
Poate fi savarsita infractiunea de inselaciune, cata vreme a fost prezentata o fapta mincinoasa, ca fiind adevarata, in vederea producerii unei pagube materiale.