Multumesc, voi incerca sa-mi optin drepturile prin instanta. O zi buna in continuare
Buna ziua,
Am citit continutul art.31 din OUG.114/2018 (citat mai jos) unde se face referire doar la majorarea punctului de pensie nu si la indexarea pensiei cu coeficientul de inflatie care trebuie facuta anual cf. art.102, al.2 din Legea 263/2010 ((2) Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.). De ce anul trecut cei care au depus contestatie au obtinut indexarea iar anul acesta nu se poate, desi situatiile sunt similare,, in ambele ordonante se face referire la majorarea pct.de pensie si nicidecum ca nu avem dreptul la indexarea cu coeficientul de inflatie, drept dat de lege.
In aceeasi situatie am fost noi pensionarii si anul trecut, cand am pierdut indexarea cu coeficientul de inflatie, dar cei care au depus contestatie la contegios au obtinut aceasta majorare, desi in noiembrie 2017 a fost data OUG.82 unde se spune, citez : Conform alin. (1) al art. I din O.U.G. nr. 82 din 8 noiembrie 2017, publicata in M. oficial nr. 902 din 16 noiembrie 2017, incepand cu data de 1 iulie 2018, prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 10% si este de 1.100 lei.
Articolul 31/OUG.114/2018
Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unita
r de
pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea
punctului de pensie se menţine la 1.100 lei şi, începând cu 1 septembrie 2019, valoarea punctului de
pensie se majorează cu 15% şi este de 1.265
lei.
Cum pot obtine indexarea pensiei pe 2019 cu coeficientul de inflatie conform Legii 263/2010, art,102 al.2. Atata timp cat aceasta lege nu afost abrogata sau modificata, avem dreptul legal de a primi acesti bani.
Buna ziua,
Am primit o poprire de la ANAF pe conturile bancare, (cel de pensie si cel personal) conturile fiind deschise la banci diferite, ambele primind adresa de poprire pt.aceeasi suma. Cum pot evita plata de doua ori a acestei sume (imi va fi oprita automat din ambele conturi).
Am ajuns in aceasta situatie deoarece in spatiul virtual deschis la ANAF nu a fost postat documentul prin care s-a stabilit suma de plata emis in oct.2017, ci a fost postata direct somatia emisa de executor la 20.04.2018.
Suma reprezinta regularizari CASS pe anul 2012.
Am trimis un mail catre executorul ANAF care detine dosarul pt.reglementarea situatiei, dar nu am primit raspuns. Mai exista si alta cale de a nu plati de doua ori aceeasi suma??
Multumesc
De unde pot obtine o adeverinta (in afara de fostul angajator) cu veniturile realizate pe toata perioada de activitate si pentru care am patit CAS. Imi va ajuta la recalcularea pensiei pe noua lege (daca va intra in vigoare) sau exista o baza de date si vor fi recalculate automat?
Legea prin care primeam procentul de inflatie de 5% a fost abrogata? Daca nu, pot obtine in instanta plata acestui procent?
Multumesc.
Multumesc mult pentru raspuns, dar tocmai aici este problema ca nu prea avem cu cine ne intelege amiabil, iar in instanta probabil vor urma ani de procese cu slabe sanse de a mai recupera ceva din bani (nimeni nu este dispus sa plateasca). Am crezut ca exista si alta cale de a obtine act de proprietate pe lotul pe care avem rol si platim impozit de atatia ani.
Se poate solicita un duplicat al Titlului de proprietate? Daca da, cui trebuie sa ne adresam: societatii emitente, Oficiului de Cadastru sau primariei pe raza careia figureaza lotul respectiv??
Multumesc
Buna seara,
Avem Titlul de proprietate emis si neridicat inca de la Primarie, in acest titlu figureaza mai multe loturi, majoritatea in extravilan si sunt mai multi mostenitori. Noi folosim un teren ,prins in acest titlu, pe care avem rol si platim impozit. Dorim sa obtinem act de proprietate pe acest teren, dar nu putem intra in posesia Titlului de proprietate deoarece nici unul din mostenitori nu vrea sa achite impozitul pe restul de pamant. Daca obtinem declaratie notariala de la ei ca nu au pretentie la lotul pe care noi il folosim, este suficient pt a putea ridica Titlul fara a avea alte obligatii fiscale pentru celelalte loturi ??? Nu stiu daca am fost foarte explicita :Daca mai sunt necesare alte detalii va stau la dispozitie. Multumesc