Nu, nu am depus diploma de absolvire si nici adeverinta, odata cu dosarul initial de deschidere de drepturi, deoarece, functionara de la ghiseu a refuzat sa mi le primeasca, pe motiv ca anii de studii se iau in consideratie doar cand voi ajunge la varsta standard de pensionare (in cazul meu la 61 ani si 6 luni) nu si la pensia de invaliditate. Aceasta este politica pe care o aplica CJP D-ta, in general, cu toti pensionarii.
Dupa ce am aflat ca as fi avut acest drept inca din 2011 de cand sunt in pensie de invaliditate am revenit cu documentele, dar..... acelasi refuz. Chiar una dintre directoare sustine ca nu am acest drept decat la limita de varsta. Evident ca, in acest caz ii voi pierde definitv, deoarece pensia pentru limita de varsta cred va fi mai mica decat cea de invaliditate (chiar daca la calculul acesteia din urma nu au fost luati in consideratie si anii de studii).
Dupa multe insistente mi-au primit in sfarsit documentele care justifica anii de studii, in august acest an. Intrebarea mea este : ce pot face, in cazul unui raspuns negativ, daca la CJP D-ta inclusiv directoarea sustine ca eu nu am dreptate?
Multumesc pentru rabdare si intelegere.
Carp Mircea a scris:
Diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi au fost depuse odata cu dosarul initial de deschidere de drepturi ?