avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate Geoc78

Activitate Geoc78

Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate
Multumesc. Da cred ca este ultima solutie. Astept raspunsul lor.
Sper doar, sa nu imi faca actele pierdute. Nu m-ar mira nici asta.
Va doresc, la randul meu, multa sanatate.

negru daniel a scris:

buna , se ia in considerare si facultatea la pensia de invaliditate , dar sar putea sa va iasa pensia un pic mai mica daca o sa va ia din ani acordati din oficiu , stagiu potential ,daca aveti asa ceva , dar daca va fi refuzata luarea in considerare eu va recomand sai dati in judecata si doar asa veti rezolva sigur in rest sanatate sa aveti

Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate
Nu, nu am depus diploma de absolvire si nici adeverinta, odata cu dosarul initial de deschidere de drepturi, deoarece, functionara de la ghiseu a refuzat sa mi le primeasca, pe motiv ca anii de studii se iau in consideratie doar cand voi ajunge la varsta standard de pensionare (in cazul meu la 61 ani si 6 luni) nu si la pensia de invaliditate. Aceasta este politica pe care o aplica CJP D-ta, in general, cu toti pensionarii.

Dupa ce am aflat ca as fi avut acest drept inca din 2011 de cand sunt in pensie de invaliditate am revenit cu documentele, dar..... acelasi refuz. Chiar una dintre directoare sustine ca nu am acest drept decat la limita de varsta. Evident ca, in acest caz ii voi pierde definitv, deoarece pensia pentru limita de varsta cred va fi mai mica decat cea de invaliditate (chiar daca la calculul acesteia din urma nu au fost luati in consideratie si anii de studii).
Dupa multe insistente mi-au primit in sfarsit documentele care justifica anii de studii, in august acest an. Intrebarea mea este : ce pot face, in cazul unui raspuns negativ, daca la CJP D-ta inclusiv directoarea sustine ca eu nu am dreptate?
Multumesc pentru rabdare si intelegere.
Carp Mircea a scris:

Diploma de absolvire a învățământului universitar (original și copie) și adeverința din care să rezulte durata normală, perioada studiilor și faptul că acestea au fost urmate la zi au fost depuse odata cu dosarul initial de deschidere de drepturi ?

Asa am aflat si eu, e drept, destul de tarziu, dar cei de la CJP .D-ta insista cu teoria ca anii de facultate se iau in consideratie doar la pensie de varsta. Am avut discutii in contradictoriu, inclusiv cu un din directoarele de acolo. Nu vroiau, pur si simplu, sa imi primeasca documentele. Acum, ca in sfarsit, mi le-au primit (cu 7ani si jumatate intarziere, perioada in care am fost privata de acest drept) sunt curioasa, ce raspuns imi vor da!
Daca am dreptul sa mi se ia in consideratie anii de facultate (absolvita la zi) la calculul pensiei de invaliditate, de ce oare mi-au fost refuzate documentele justificative in acest sens, sub pretextul ca acestia conteaza doar la pensia de varsta? Acest lucru s-a intamplat in aprilie 2011, am revenit cu documentele in august 2018 si mi-au spus acelasi lucru. Dupa indelungate insistente mi-au primit in sfarsit, documentele.
O fi interpretare gresita a legii, o fi rea vointa, cert este ca, eu am pierdut deja acest drept timp de 7 ani si jumatate.

In cazul in care nu imi iau nici macar acum, in calcul anii de facultate la zi, pot sa ii pierd definitiv, deoarece, neavand stagiul complet de cotizare (datorita aparitiei premature a bolii) pensia de varsta va rezulta mai mica decat pensia de invaliditate.
Astept clarificari. Multumesc.
Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate
Multumesc mult, d-le Carp pentru clarificari. Am reusit sa inteleg unde au gresit calculele. Mi-au agaugat sporul pentru anii de munca in grupa a Ii-a si mi-au exclus sporul pentru orele suplimentare, adaugat dupa o recalculare din 2011. Deci, sporul de grupa l-au adaugat la calculul initial. Oare cum lucreaza oamenii astia?! Sau poate o fac intentionat?!
Nu ar fi o suma foarte mare, dar, acumulat cu sporul pentru cei 5 ani de facultate pe care inca nu mi l-au dat, din 2011 sunt in total, o multime de bani pierduti. Iar un bolnav de cancer nici nu are nevoie de bani. Doamne, ce oameni fara scrupule!
Dar, isi permit sa faca aceste mizerii deoarece sunt acoperiti de lege. Ei gresesc si de pierdut pierdem doar noi. Cati oare, reusesc sa faca recurs in cele 30 de zile acordate prin lege.
Cand voi face o noua cerere de recalculare va trebui sa le arat eu exact unde au gresit, sau se vor simti ofensati? Cum credeti ca va trebui sa procedez.
Inca o data, mii de multumiri.
Mult
Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate

Da, domnule "procesomanul", am auzit si eu voci, precum ca functionarii au dispozitii nescrise ca sa taie in mod intentionat din pensii. Am si eu mari dubii in ce priveste calcularea si recalcularea pensiei mele.
Am vazut pe forum, ca o doamna (tot din Damdovita) este in posesia a 12-14 modalitati de calculare a pensiei tatalui , toate diferite intre ele.
Asta da, "profesionalism"!
procesomanul a scris:

Dl Carp a scris:
Nu au stapanit si nu stapanesc legislaţia.

Bravo dle Carp!
Eu sunt din Targoviste si ma bucur cand aud oameni straini dar oarecum cunoscatori ai legii pensiilor cum isi dau cu parerea negativa despre CJP Dambovita.
Tocmai am scris un avertisment 10.05.2018 directorului executiv al acestei instituţii ca ma pregatesc sa ies la un manifest pentru incalcarea demnitatii umane in fata instituţiei pe care o conduce.
M-a chemat in audienta sa incerece sa ma opreasca.
A observat printe alte documente ale mele, o petiţie in format electronic in care ceream CNPP sa
ma lamuresca daca varsta de 35 de ani pentru pensie anticipata partial se poate compune si cu stagiu aferent grupe de munca (33+2 etc…).
Fara sa ii cer parerea mi-a spus ca isi permite sa imi dea dansul raspunsul.
Mi-a raspuns ca cei 35 de ani trebuiesc realizati obligatoriu in campul muncii, nu cu adaugiri.
Mie imi crease impresia ca ei (funcţionarii) taie din adins pensiile ca asa au dispozitii nescrise de la guverne si ca asa se procedeaza in toata tara.
Pai daca conducatorul instituţiei nu cunoaşte legislaţia, pai funcţionarii nu stiu pe ce lume traiesc!
Oricum luni 21.05.2018 daca va fi vreme frumoasa, cu afise de gat voi fi in fata instituţiei de unul singur.
Inca o data bravo!


Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate
Multumesc mult.
Deci, oricum nu rezulta 1,275 cat le-a dat celor de la CJP D-ta.. Ei aplica alta aritmetica. Nu cred ca mai pot face ceva, ca termenul de contestatie a fost depasit.
Poate ca, dupa ce voi depune documentele care atesta ca am terminat facultatea la zi, sa solicit in cererea de recalculare si revizuirea calculelor referitoare la grupa de munca.
Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate
Buna ziua.
Deci, cum pot afla si eu modul de calcul al indicelui de corectie pentru anii lucrati in grupa a II-a de munca? Am trimis ieri niste date, dar, poate nu sunt suficiente.
Multumesc
Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate
Imi pare rau, dar tocmai mesajul incomplet a fost expediat.
Deci, dupa recalcularea pensiei corespunzator grupelor de munca adaugate au rezultat urmatoarele:
- nr total de puncte realizate 1,78004 (corespunzator grupelor de munca adaugate ) indice de corectie : 1,12
- punctajul mediu anual 1,27497
Din care : -aferent indicelui de corectie 0,13081.
Mentionez ca, inainte de recalculare aveam punctajul mediu anual : 1,24902.
Am stagiul total de cotizare realizat :29 ani 4 luni 29 zile (in care 7 ani de grupa a II-a, iar stagiul de cotizare complet este de 31 ani 6 luni.
Eu cred ca, pe undeva s-a strecurat o eroare
Răspuns la discuția despre pensie de invaliditate
Eu am mari dubii si la recalcularea indicelui de corectie corespunzator grupelor de munca adaugate. Incerc sa vi le trimit, dar nu nu imi este expediat raspunsul. Cum altfel va pot contacta?