Daca am dreptul sa mi se ia in consideratie anii de facultate (absolvita la zi) la calculul pensiei de invaliditate, de ce oare mi-au fost refuzate documentele justificative in acest sens, sub pretextul ca acestia conteaza doar la pensia de varsta? Acest lucru s-a intamplat in aprilie 2011, am revenit cu documentele in august 2018 si mi-au spus acelasi lucru. Dupa indelungate insistente mi-au primit in sfarsit, documentele.
O fi interpretare gresita a legii, o fi rea vointa, cert este ca, eu am pierdut deja acest drept timp de 7 ani si jumatate.
In cazul in care nu imi iau nici macar acum, in calcul anii de facultate la zi, pot sa ii pierd definitiv, deoarece, neavand stagiul complet de cotizare (datorita aparitiei premature a bolii) pensia de varsta va rezulta mai mica decat pensia de invaliditate.
Astept clarificari. Multumesc.
Perioada desfasurarii studiilor universitare de licenta la zi este valorificata la stabilirea stagiilor de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta, pensiei de invaliditate si pensiei de urmas.
Asa am aflat si eu, e drept, destul de tarziu, dar cei de la CJP .D-ta insista cu teoria ca anii de facultate se iau in consideratie doar la pensie de varsta. Am avut discutii in contradictoriu, inclusiv cu un din directoarele de acolo. Nu vroiau, pur si simplu, sa imi primeasca documentele. Acum, ca in sfarsit, mi le-au primit (cu 7ani si jumatate intarziere, perioada in care am fost privata de acest drept) sunt curioasa, ce raspuns imi vor da!
Stagiu asimilat
im82
nelamurire:
Daca nu s-a efectuat stagiul complet de cotizare corespunzator varstei (exclusiv stagiile asimilate), la pensionarea de varsta se adauga ca stagiu ... (vezi toată discuția)