avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Activitate sHhS

Activitate sHhS

Buna seara! As dori sa știu dacă se poate trece copilul pe numele meu înainte de căsătorie? ( Menționez că nu este copilul meu ) Am decis sa ne căsătorim și aș dori să trec copilul înainte de căsătorie pe numele meu. Se poate ? Și dacă se poate , ce acte îmi trebuie ? Va mulțumesc
Buna ziua! Tatăl la copii ia părăsit și mama singura a crescut 2 copii singura până a găsit pe cineva și acum are proces pentru custodia copiilor. Sunt chemați martorii pentru a confirma că tatăl nu a ajutat deloc la creșterea copiilor. Este posibil sa intervină concubinul ei ca martor pentru ajutarea și susținerea copiilor in tot ce au avut nevoie ?
Răspuns la discuția Este posibil ?
Am înțeles. Va mulțumesc

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua. Despre care acord al tatalui vorbiți, daca spuneti ca acesta nu exista trecut in certificatul de nastere al copilului????
Copilul acela nu are tata!
Deci, nu este nevoie de niciun acord.
Pentru a trece un nume la rubrica ”tata” din certificatul de nastere al copilului, trebuie o hotarare judecatoreasca.

Discuție Este posibil ?
Bună seara! Am o întrebare. Poate mama copilului să treacă în certificatul de naștere numele bărbatului cu care este ? Tatăl biologic nu este trecut în certificatul de naștere. Este doar mama trecuta ( Tatăl biologic este in închisoare ) iar cu cel actual , nu sunt cununați sau căsătoriți. Cel actual ar vrea să treacă copilul pe numele său , dar nu știe dacă poate fara acordul tatălui biologic. Îl poate trece sau ii trebuie acordul lui ?