avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibil ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibil ?

Bună seara! Am o întrebare. Poate mama copilului să treacă în certificatul de naștere numele bărbatului cu care este ? Tatăl biologic nu este trecut în certificatul de naștere. Este doar mama trecuta ( Tatăl biologic este in închisoare ) iar cu cel actual , nu sunt cununați sau căsătoriți. Cel actual ar vrea să treacă copilul pe numele său , dar nu știe dacă poate fara acordul tatălui biologic. Îl poate trece sau ii trebuie acordul lui ?
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
sHhS, utilizator
Cel mai recent răspuns: sHhS , utilizator 08:58, 13 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Despre care acord al tatalui vorbiți, daca spuneti ca acesta nu exista trecut in certificatul de nastere al copilului????
Copilul acela nu are tata!
Deci, nu este nevoie de niciun acord.
Pentru a trece un nume la rubrica ”tata” din certificatul de nastere al copilului, trebuie o hotarare judecatoreasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa nu existe complicații ulterioare, copilul poate fi adoptat. Cererea se depune la judecatorie.
Am înțeles. Va mulțumesc

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua. Despre care acord al tatalui vorbiți, daca spuneti ca acesta nu exista trecut in certificatul de nastere al copilului????
Copilul acela nu are tata!
Deci, nu este nevoie de niciun acord.
Pentru a trece un nume la rubrica ”tata” din certificatul de nastere al copilului, trebuie o hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am o intrebare mai delicata, actuala mea prietena este inca maritata legal, in timpul casatoriei pana sa depuna actele de divort a avut o relatie cu ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva in alta tara ToiaLuminita ToiaLuminita Buna seara, Mama copilului s-a casatorit de curand si copilul este cu alt tata cu care nu a fost casatorita. Copilul pana la ce varsta poate fi trecut pe ... (vezi toată discuția)