avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate Enaru Radu

Activitate Enaru Radu

Răspuns la discuția Custodie comuna
Nu sunt interesat sa ies din tara cu minorul,mama nu prezinta nici una din "calitati".Doar sunt interesat daca mama poate fi trasa la raspundere ca nu este prezenta mai des in cresterea si educatia copilului.Multumesc!

Martonze a scris:

Stimate tătic, dvs. nu aveţi custodie comună, ci autoritate părintească comună, ceea ce înseamnă că în problemele importante ce privesc copilul hotărâţi împreună, dacă vreţi să ieşiţi din ţară cu fetiţa, aveţi nevoie de acordul notarial al mamei, pentru înscrierea la şcoală trebuie să fiţi de acord, etc.În rest, mama are DREPTUL la relaţii personale cu fetiţa şi vine să o vadă când poate şi are timp şi are obligaţia de a plăti pensia alimentară. Atât. Pentru autoritate părintească unică, trebuie să demonstraţi că mama e alcoolică, drogată, pedofilă.

Discuție Custodie comuna
Buna seara!In urma divortului de comun acord la notar s-a stabilit domiciliul copilului la tata respectiv subsemnatul,mama platind lunar o pensie alimentara.In certificatul de divort avem custodie comuna,mama acces nelimitat si ambii obligatia cresterii si educatiei minorei in egala masura.Mama de 3 luni(la 1 luna de la divort) s-a mutat cu serviciul si domiciliul la o distanta considerabila de domiciliul copilului trecand pe la ea doar maxim 24 ore la 2 chiar 3 saptamani.Anularea acestei custodii comune unde se poate solicita?am dreptul sa o cer ca tata avand in vedere ca mama nu este implicata sub nici o forma in cresterea si educatia copilului?(in putinul timp
in care o vede o demoralizeaza facandu-i mai mult rau).Carei institutie trebuie sa ma adresez si ce sanse legale am de a castiga custodia.Multumesc!
Sunt interesat daca legal pot construii fundatia din beton pt un imobil inainte de a avea emisa autorizatia pt intregul proiect sau pt o constructie integral din lemn daca e necesara autorizatie indiferent de structura fundatiei.Multumesc!
Bunica mea a fost parte intr-un dosar civil de partaj judiciar al unui teren,in urma hotararii fiecare din cele 5 parti (frati) au de plata sulte si cheltuieli de judecata unii altora.Fiecare a fost somat prin executor judecatoresc pt aceste plati,fiind o suma relativ mare pt un pensionar in cazul bunicii am inteles ca daca nu plateste integral se poate pune poprire pe pensie si se plateste lunar un procentaj din pensie.Care sunt avantajele si dezavantajele in cazul popririi?daca se poate inregistra cu acea suprafata de teren la primarie inainte de plata sumei integral,penalizari,taxe suplimentare? avand in vedere ca executorul jud.a pus in posesie prin proces verbal si delimitarea parcelelor fiecare parte.Multumesc!
Care este procedura cea mai usoara de a divorta in acest caz? Avem un copil minor de 4 ani cu domiciliul la aceasi adresa ca si tatal iar sotia are domiciliul in CI la alta adresa.Locatia nu este proprietatea tatalui in acte ci a parintilor acestuia dar sotia va ramane cu copilul acolo sa locuiasca atata timp cat doreste neavand alta varinta sau necesitate momentan.Mentionez ca in principiu suntem de comun acord pentru partaj eventuale bunuri,cresterea si custodia comuna a minorului .Multumesc!