avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate Eueu2018

Activitate Eueu2018

Buna ziua! Va scriu din postura de angajat intr-o mare corporatie. As avea nevoie sa stiu daca exista vreo prevedere legala in Romania care sa impiedice un angajator privat sa ofere un program mai scurt intr-o anumita zi a saptamanii angajatilor sai, fara diminuarea salariului si fara recuperarea. Multumesc.
Bună ziua! Este normal ca angajatorul tău să includă in nota de lichidare o categorie care se cheamă "Predare lucrări" categorie care să solicite semnătura superiorului tău? Nu vi se pare ceva absurd? Dacă lucrezi în IT, ți-ai dat demisia și toate lucrările tale sunt în format electronic iar acestea se află oricum în sistemul companiei pentru care lucrezi, doar nu pleci cu ele acasă!
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua,

De doi ani am un credit ipotecar la Banca Cutare, pe o perioada de 25 de ani. La achizitionarea creditului a trebuit evident sa fac cele doua asigurari pentru locuinta, adica facultativa si obligatorie. Trebuie sa reinnoiesc acest doua asigurari in fiecare an, pe toata durata creditului. In primul an si in al doilea an, pe politele de asigurare era mentionat ca polita "se cesioneaza in favoarea Banca Cutare". Acum in al treilea an banca imi spune ca mentiunea aceasta nu mai este suficienta si ca asiguratorul trebuie sa faca un act aditional in care sa scrie ca "Banca Cutare este desemnata in mod irevocabil drept unic beneficiar al politei de asigurare". Imi puteti explica va rog care este diferenta intre cele doua mentiuni? Eu am o banuiala dar as vrea sa stiu si parerea dvs. Multumesc.