avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurararea facultativa si obligatorie a locuintei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurararea facultativa si obligatorie a locuintei cumparata prin credit ipotecar

Buna ziua,

De doi ani am un credit ipotecar la Banca Cutare, pe o perioada de 25 de ani. La achizitionarea creditului a trebuit evident sa fac cele doua asigurari pentru locuinta, adica facultativa si obligatorie. Trebuie sa reinnoiesc acest doua asigurari in fiecare an, pe toata durata creditului. In primul an si in al doilea an, pe politele de asigurare era mentionat ca polita "se cesioneaza in favoarea Banca Cutare". Acum in al treilea an banca imi spune ca mentiunea aceasta nu mai este suficienta si ca asiguratorul trebuie sa faca un act aditional in care sa scrie ca "Banca Cutare este desemnata in mod irevocabil drept unic beneficiar al politei de asigurare". Imi puteti explica va rog care este diferenta intre cele doua mentiuni? Eu am o banuiala dar as vrea sa stiu si parerea dvs. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
Eueu2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua În 2016 am cumpărat o locuință cu credit ipotecar. ... kladeland kladeland Bună ziua În 2016 am cumpărat o locuință cu credit ipotecar. ,în valoare 92.000 euro. Tot din 2016 am avut asigurarea obligatorie și asigurare ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)