avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca

Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde si segmentul calamitati naturale. Este necesar sa mai inchei o alta polita de asigurare? Daca este necesar, beneficiarul sunt eu sau banca? Sau banca este despagubita prin polita impusa de ei si voi fi si eu despagubita prin ce-a de-a doua polita?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:22, 24 Iulie 2010
polita este cesionata in favoare bancii...asa ca banca este beneficarul despagubirii, nu dvs!
Raspunsul deja primit este cam insuficient.Incerc sa completez:
Intr-adevar, polita este cesionata bancii cu scopul ca in caz de disparitie a gajului(distrgere totala ) banca sa poata sa-si recupereze creditul ipotecar acordat.
Aici apar doua situatii:
1.Daca valoarea despagubirii este mai mare decat creditul restant la data evenimentului, banca retine numai partea ce acopera creditul, diferenta fiind platita asiguratului.
2.Daca valoarea asigurata a imobilului s-a facut la nivelul creditului(egala cu acesta), atunci cred ca e simplu sa intelegeti ca nu mai ramaneti cu nimic:">
Ce se intampla in situatia asigurarilor obligatorii:
- S-ar putea ca valoarea de 20000E, sa nu acopere valoarea creditului si banca sa solicite(in mod logic) o asigurare suplimentara,facultativa pentru completarea sumei asigurate, cel putin pana la valoarea creditului, ambele fiind cesionate bancii.La despagubire se procedeaza ca in cazul 1 sau 2.
-S-ar putea ca valoarea creditului sa fie acoperita de polita obligatorie (20000E) si banca sa fie multumita numai cu cesiunea politei obligatorii.In aceasta situatie, ramane sa hotarati daca veti adapta asigurarile pentru cazul 1 sau 2.
Până la expirarea actualei poliţe nu va mai trebui să faceţi şi asigurarea obligatorie.
Iulian Manea a scris:

Până la expirarea actualei poliţe nu va mai trebui să faceţi şi asigurarea obligatorie.

Observatia este pertinenta, mai ales ca la expirarea politei facultative,care este astazi in vigoare, reinnoirea nu va mai cuprinde nici riscurile catastrofice in limita de 20000E si nici prima anuala, cei 20E (ambele urmand a fi preluate de catre polita obligatorie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad daca exista o asigurare facultativa? teacherios teacherios Buna seara. Am fost la banca azi si am fost obligat sa platesc polita PAD. Cum am fost obligat? Mi s-a zis ca prima data se incaseaza polita si abia apoi ... (vezi toată discuția)