avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare PAD daca exista o asigurare facultativa?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare PAD daca exista o asigurare facultativa?

Buna seara.
Am fost la banca azi si am fost obligat sa platesc polita PAD. Cum am fost obligat? Mi s-a zis ca prima data se incaseaza polita si abia apoi rata. Mentionez ca apartamentul are o asigurare mult mai complexa decat asigurarea aceasta obligatorie.

1. E obligatoriu sa platesc PAD-ul chiar daca am o asigurare pentru apartament?
2. E normal ca banca sa conditioneze plata unei rate cu plata politei?

Va multumesc pentru orcine poate sa ma lamureasca.

P.S. Am citit din lege si din modificarile ulterioare, m-am dus la banca documentat iar banca mi-a bagat sub nas articolul 635 din 15 octombrie 2015 cu modificarea legii 260 din 2008 .
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:50, 7 Mai 2014
Acea polita complexa pe care o aveti, nu mai poate acoperi si PAD-ul (dezastre pana la valoarea de 20000E)
Adica sa inteleg ca trebuie sa platesc si Asigurarea Obligatorie? Pe ce va bazati cand ziceti asta?
Iar legat de ideea de a conditiona plata unei rate de plata asigurarii.....?
Pentru credit, ati acceptat niste conditii, pe care trebuie sa le revedeti pentru a sti ce trebuie sa respectati si care sunt consecintele in caz contrar.Presupun ca una din conditii a fost sa asigurati integral imobilul gajat bancii.Prin remodificarea legii nr. 260 a asigurarilor, (nu art.635 cum spuneati)politele facultative nu mai pot acoperi riscurile din PAD, polite care devin din nou obligatorii.Daca va uitati in polita "complexa" pe care o aveti, veti observa ca exista o fransiza (parte neacoperita) de 20000E, numai pentru cele 3 dezastre .In aceasta situatie, in caz de cutremur de exemplu, despagubirea va fi acoperita numai pentru valoarea diferentei de la 20000E in sus, pana la suma asigurata in polita.
Creditul dv. poate fi anulat prin neasigurarea integrala si atunci in mod normal vi-se cere asigurarea(plata primei anuale= 20E), daca doriti continuarea contractului.(prin plata ratelor conform grafic)
Facand o precizare si privind baza discutiei, aveti obligatia legala de a plati PAD, sub sanctiunea unei amenzi.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
nucu$, utilizator
Multumesc mult.

Am reluat certificatul de asigurare si aveti dreptate legat de fransiza de 20.000 Euuro si asigurarea obligatorie.

Inca odata multe multumiri.
Puteti solicita asiguratorului emitent al politei facultative (daca este altul decat cel agreat/asociat bancii, sa va emita si PAD-ul, pe care sa-l cesioneze in favoarea bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)
Asigurare casa alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Daca intocmesc o polita de asigurare medie cu cesiune in favoarea bancii, pt un imobil ipotecat, mai este necesara asigurarea obligatorie pe ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)