avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate DAdinuta

Activitate DAdinuta

Va mulțumesc frumos pentru sfat .

trandafir2 a scris:

Am inteles. Raspunsul anterior ramane valabil. Daca nu va puteti descurca, luati legatura cu un avocat.

~nu este nevoie sa citati mesajul anterior pentru ca se subintelege ca raspundeti ultimului mesaj~

Mașina nu a fost nici odată înmatriculata pe teritoriul României , atunci când am făcut acel contract act vânzare cumpărare, pentru demersurile ce necesitau făcute ca aceasta mașina sa fie înmatriculata pe teritoriul României am depus un dosar cu acel contract la primăria din localitate ( aici misa comunicat faptul ca dacă cumpărătorul nu înscrie mașina in acele 30 de zile in valabilitate acelui contract, acea mașina mise va restitutiona categoric și voi avea obligația sa plătesc impozit pe ea la primărie, fapt care sa și întâmplat , mașina are talonul din țara unde eu locuiesc , inițial in România este făcut acest contract act vânzare cumpărarea in baza acelui talon , nimic mai mult , mașina ii radiat din țara de origine și înscrisă la primăria de domiciliu al meu din România , dar in baza acelui contract act vânzare cumpărare nu am primit nici bani pe ea și nici mașina nu mise restituie )

trandafir2 a scris:

Daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil, aveti posibilitatea sa promovati o actiune in instanta prin care, fie sa cereti executarea contractului asa cum a fost incheiat (adica sa solicitati si sa primiti banii), fie sa cereti rezolutiunea contractului pentru neexecutare (adica sa solicitati masina).

Totusi, nu este clar, de ce masina nu a fost trecuta in evidentele fiscale pe numele cumparatorului si bineinteles radiata de pe numele dvs de la financiar? (pentru ca in mod normal, dupa ce ati obtinut certificatul fiscal in vederea vanzarii, si dupa ce ati incheiat actul de vanzare, ar fi trebuit sa mergeti la financiar si sa va radiati cu masina din evidentele fiscale locale).

Buna Ziua . Nu circula cu masina deoarece nu este înmatriculata pe teritoriul României , nici numere roși de rodaj nu sau solicitat pentru acea mașina , mașina a avut numere pentru export perioada 30 de zile și in acest interval de timp am făcut un contract act vânzare cumpărare , a expirat toate , mașina este staționată dar la fel mie ne plătită . Iar eu doresc S-o recuperez . Sau sa am bani pe ia .

trandafir2 a scris:

Pai si persoana in cauza, cumparatorul, cum circula cu masina de mai bine de un an ?

Pentru a aprecia daca acel contract de vanzare "a expirat" (dupa cum ati scris dvs) sau nu, trebuie vazut actul respectiv.

Am adus o mașina in țara la o cunoștința ! Pana in prezent acea mașina încă nu sa înscris pe teritoriul României . Am făcut atunci un contrac act vânzare cumpărare cu persoana in cauza in România care avea valabilitate de 30 de zile , astea au trecut de un an . Întrebarea mea este : persoana in cauza nu mi-a dat bani pe ia și mai mult clar la impozitul pe valoare o plătesc eu , vreau sa intru in posesia mașini cum de asfel îmi aparține pentru ca acel contract de vânzare cumpărare a expirat de atunci si nu numai nici bani stabiliți pentru ia nu i-am primit , si ne find întemeiate toate procedurile de dobândire a bunului ( adică înmatricularea pe numele persoanei care a cumparat-o ) întemeiate , am oportunitatea sa îmi recuperez acel bun , dar unde sa ma adresez mai concret sa pot intra in posesia mașini prin executare silită , returnarea unui bun care nu îți apartine. ? Mulțumesc pentru sfat !
Mulțumesc mult pentru sfat Domnul Quartilq. Vorbesc din postura de 100% sigura, asta pentru ca am situația medicală subcontrol, și analizele mele confirma clar timpul de cand am fost infectata cu acest Virus , da aveți dreptate pe tema ca posibil sa se fie speriat ,asta sa încerc sa cred pe motiv cum ca nu ar fi știut ca are aces Virus ?! Dar cred ca orice persoana afla asfel de situație primul lucru pe care îl face este sa comunice sa sa găsească variante a clarifica cel puțin situația de sănătate a fiecaruiea, fapt care prietenul meu nu a făcut-o . Deci de asta spun aici ca dubiile mele sunt dure și ca o persoana care fuge de responsabilității asta ma face sa inteleg ca era conștient de situație și odată adusă in fata a fugit. Altfel nu imi pot explica. Va mulțumesc mult pentru sfat, Mai mult ca sigur va trebui sa plătească in fata legi cel puțin nu pentru mine cât săi ii fie clar ca de acum in colo cu persoanele cu care mai intra in contact sa fie obligat legal sa le transmită aceasta problema de care suferă.
Va mulțumesc mult Doamna/Domnul Vane24 . Situația mea am clarificato foarte clar mai sus. Da am dobândit de la “actualul meu prieten “ virusul HPV . Clar este un virus care la bărbați in majoritatea cazurilor nu are simptome posibil dar vreau sa fiu bine înțeleasă că-s o femeie care lucrez in lumea medicală și mai mult de atât, știu foarte clar ca acest Virus se transmite doar prin contact sexuală mai mult sunt și cu analizele la zi. Iar la aflarea acestui diacnostic ca sunt infectata cu acest virus este normal ca i-am adus la cunoștința prietenului meu la care el a încercat sa piardă contactul cu mine să-l restricționeze, asta ma face sa inteleg ca era complet conștient de acest virus ! De acea am cerut aici o părere legat de partea legală. Ma repet este un virus care se transmite pe cale sexuală extrem de contagios in mare măsura pentru femei poate duce pana la CANCER ( si mi-se pare normal ca persoana in cauza sa plătească pentru aceasta problema inclusiv dacă era conștient de ia, pentru ca nu mise pare normal sa punem in pericol viața altei persoane asta numai a ne vede noi interesul, fie el și familiar ) și da face parte din gama Virus Veneric AND Boli cu transmitere sexuală , și dacă citiți pe internet acestea sunt : HPV, HIV. SIFILIS, CLAMIDIA, UREAPLASMA. Deci cred ca sunt extrem de explicita , pot spune ca am noroc ca lucrez și profesia îmi este in domeniul medical , pentru ca asfel am situația sub control , dar ma întreb câte femei au oportunitatea asta a avea situația sub contro ! Și din păcate intr-o situație de asta nu au supraveghere sau nu știe ce au de făcut și de la contaminarea infectei ajung in câțiva ani la Cancer ! Asta este strigător la cer, pentru ca punem in joc viața altor persoane de multe ori poate cu voie sau fără voie dar trebuie sa fim responsabili de oricare situație . Mulțumesc la toată lumea pentru sfaturi.
Mulțumesc mult Domnul Viorel pentru sfat. Am specificat acum acest Virus este patogen se găsește doar in ADN, și da papanicolau confirma prin recoltarea celulelor patogene dacă sunt sau nu infectate. Și cum in Septembrie celulele mele patogene la testul papanicolau erau perfect sănătoase iar acum in Martie sunt infectate cu VIRUS PATOGEN asta confirma ca am fost infectata cu un HIV. Și mai rău este ca prietenul meu la auzul acestui diagnostic și la cererea mea de a face analizele a închis ori ce modalitate de comunicarea cu mine. Fapt care ma face sa cred clar ca știa de aceasta infecție dar nu a comunicato pentru ca o persoana sărită peste 40 de ani când aude asfel de diagnostic tine legătura și caută sa clarifice situația cel puțin pentru propria persoana, fapt pentru care prietenul meu nu a făcut-o. Pur și simplu a închis ori ce modalitate de a mai comunica cu mine. Și mai țin sa precizez ca prietenul meu a avut din păcate un caz nevericit in familie ci in frate de al dansului a decedat la o vârsta foarte tânăra din motiv Cancer. Deci toate aceste lucruri îmi confirma ca știa de infecția pe care o poarta dar nu a considerat necesar sa ma informeze înainte, și când am descoperit in scurt timp diagnosticul el a fugit . Dumneavoastră ce ați face in situația mea ?
Va mulțumesc mult Doamna Margu. Da am intrat intensiv in analize, aceasta Săptămâna voi comunica cu Doctorul sa îmi dea toată situația acestui Virus. Da din tot ce mi-a comunicat domnul Doctor este un VIRUS PATOGEN de ADN. Mai concret face parte din gama HIV gen SIDA , SIFILIS. Pe care aceasi doctor ginecolog la care am făcut acum câțiva ani analize mi-a comunica clar ca nu am avut acest VIRUS și ca la contaminat de curând. Și in alta ordine acest VIRUS PATOGEN nu se contaminează prin nici o alta cale decât cea sexuală in proporție de 99% . Am sa îmi pregătesc dosarul și sa pornesc demersurile. Va mulțumesc mult.
Buna Ziua. De curând am fost infectata cu Virusul HPV risc ridicat tulpini de ADN genotipuri 31,66,68. De curând am întâlnit un bărbat cu care am discutat tot ce era de discutat pe aceasta tema la care domnul mai spus ca nu are nici un fel de boala. Din păcate după câteva contacte sexuale normal ne protejat am avut ceva dureri pelvine tolerante dar m-au pus in garda și am fugit la doctor. Deși in Septembrie 2017 am făcut testul papanicolau nu am avut nimic iar acum in Martie la același test papanicolau m-au găsit cu aceasta infecție patogena HPV. Aducându-i la cunoștința actualului meu prieten acest lucru, nu a făcut nimic decât sa închidă contactul cu mine pe toate modalitățile. Deci acum inteleg ca domnul știa de infecție și atunci când am aflat ca ma infectat el încearcă sa fuga, și sa mai facă și alte victime. A-și dori ca aceasta persoana sa plătească pentru situația creată și sa nu mai poată face și alte victime. Ce ma sfătuiți sa fac ? Ce demersuri și unde sa ma adresez ?