avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am făcut contract de vânzare-cumpărare pentru o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am făcut contract de vânzare-cumpărare pentru o mașină care nu mi-a fost plătită. Cum o pot recupera?

Am adus o mașina in țara la o cunoștința ! Pana in prezent acea mașina încă nu sa înscris pe teritoriul României . Am făcut atunci un contrac act vânzare cumpărare cu persoana in cauza in România care avea valabilitate de 30 de zile , astea au trecut de un an . Întrebarea mea este : persoana in cauza nu mi-a dat bani pe ia și mai mult clar la impozitul pe valoare o plătesc eu , vreau sa intru in posesia mașini cum de asfel îmi aparține pentru ca acel contract de vânzare cumpărare a expirat de atunci si nu numai nici bani stabiliți pentru ia nu i-am primit , si ne find întemeiate toate procedurile de dobândire a bunului ( adică înmatricularea pe numele persoanei care a cumparat-o ) întemeiate , am oportunitatea sa îmi recuperez acel bun , dar unde sa ma adresez mai concret sa pot intra in posesia mașini prin executare silită , returnarea unui bun care nu îți apartine. ? Mulțumesc pentru sfat !
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:30, 23 Septembrie 2018
Pai si persoana in cauza, cumparatorul, cum circula cu masina de mai bine de un an ?

Pentru a aprecia daca acel contract de vanzare "a expirat" (dupa cum ati scris dvs) sau nu, trebuie vazut actul respectiv.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
trandafir2, moderator
Buna Ziua . Nu circula cu masina deoarece nu este înmatriculata pe teritoriul României , nici numere roși de rodaj nu sau solicitat pentru acea mașina , mașina a avut numere pentru export perioada 30 de zile și in acest interval de timp am făcut un contract act vânzare cumpărare , a expirat toate , mașina este staționată dar la fel mie ne plătită . Iar eu doresc S-o recuperez . Sau sa am bani pe ia .

trandafir2 a scris:

Pai si persoana in cauza, cumparatorul, cum circula cu masina de mai bine de un an ?

Pentru a aprecia daca acel contract de vanzare "a expirat" (dupa cum ati scris dvs) sau nu, trebuie vazut actul respectiv.

Daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil, aveti posibilitatea sa promovati o actiune in instanta prin care, fie sa cereti executarea contractului asa cum a fost incheiat (adica sa solicitati si sa primiti banii), fie sa cereti rezolutiunea contractului pentru neexecutare (adica sa solicitati masina).

Totusi, nu este clar, de ce masina nu a fost trecuta in evidentele fiscale pe numele cumparatorului si bineinteles radiata de pe numele dvs de la financiar? (pentru ca in mod normal, dupa ce ati obtinut certificatul fiscal in vederea vanzarii, si dupa ce ati incheiat actul de vanzare, ar fi trebuit sa mergeti la financiar si sa va radiati cu masina din evidentele fiscale locale).
Mașina nu a fost nici odată înmatriculata pe teritoriul României , atunci când am făcut acel contract act vânzare cumpărare, pentru demersurile ce necesitau făcute ca aceasta mașina sa fie înmatriculata pe teritoriul României am depus un dosar cu acel contract la primăria din localitate ( aici misa comunicat faptul ca dacă cumpărătorul nu înscrie mașina in acele 30 de zile in valabilitate acelui contract, acea mașina mise va restitutiona categoric și voi avea obligația sa plătesc impozit pe ea la primărie, fapt care sa și întâmplat , mașina are talonul din țara unde eu locuiesc , inițial in România este făcut acest contract act vânzare cumpărarea in baza acelui talon , nimic mai mult , mașina ii radiat din țara de origine și înscrisă la primăria de domiciliu al meu din România , dar in baza acelui contract act vânzare cumpărare nu am primit nici bani pe ea și nici mașina nu mise restituie )

trandafir2 a scris:

Daca nu reusiti sa va intelegeti amiabil, aveti posibilitatea sa promovati o actiune in instanta prin care, fie sa cereti executarea contractului asa cum a fost incheiat (adica sa solicitati si sa primiti banii), fie sa cereti rezolutiunea contractului pentru neexecutare (adica sa solicitati masina).

Totusi, nu este clar, de ce masina nu a fost trecuta in evidentele fiscale pe numele cumparatorului si bineinteles radiata de pe numele dvs de la financiar? (pentru ca in mod normal, dupa ce ati obtinut certificatul fiscal in vederea vanzarii, si dupa ce ati incheiat actul de vanzare, ar fi trebuit sa mergeti la financiar si sa va radiati cu masina din evidentele fiscale locale).

Am inteles. Raspunsul anterior ramane valabil. Daca nu va puteti descurca, luati legatura cu un avocat.

~nu este nevoie sa citati mesajul anterior pentru ca se subintelege ca raspundeti ultimului mesaj~

Alte discuții în legătură

Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu lucian1980 lucian1980 Vreau sa cumpar o masina dar ma ca ia frisoane cand ma gandesc la taxa de mediu. Normal ca masina vreau sa o transcriu pe numele meu chiar daca e ... (vezi toată discuția)
Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)