avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am făcut contract de vânzare-cumpărare pentru o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am făcut contract de vânzare-cumpărare pentru o mașină care nu mi-a fost plătită. Cum o pot recupera?

Am adus o mașina in țara la o cunoștința ! Pana in prezent acea mașina încă nu sa înscris pe teritoriul României . Am făcut atunci un contrac act vânzare cumpărare cu persoana in cauza in România care avea valabilitate de 30 de zile , astea au trecut de un an . Întrebarea mea este : persoana in cauza nu mi-a dat bani pe ia și mai mult clar la impozitul pe valoare o plătesc eu , vreau sa intru in posesia mașini cum de asfel îmi aparține pentru ca acel contract de vânzare cumpărare a expirat de atunci si nu numai nici bani stabiliți pentru ia nu i-am primit , si ne find întemeiate toate procedurile de dobândire a bunului ( adică înmatricularea pe numele persoanei care a cumparat-o ) întemeiate , am oportunitatea sa îmi recuperez acel bun , dar unde sa ma adresez mai concret sa pot intra in posesia mașini prin executare silită , returnarea unui bun care nu îți apartine. ? Mulțumesc pentru sfat !
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:30, 23 Septembrie 2018
Va mulțumesc frumos pentru sfat .

trandafir2 a scris:

Am inteles. Raspunsul anterior ramane valabil. Daca nu va puteti descurca, luati legatura cu un avocat.

~nu este nevoie sa citati mesajul anterior pentru ca se subintelege ca raspundeti ultimului mesaj~

In contractul de instarinare vehicul ati precizat ca nu a fost achitat c/v bun ?
In contract ati stipulat termen in interiorul caruia cumparatorul are obligatia sa se achite de obligatii?
In contract ati prevazut solutionarea in situatia in care cumparatorul nu se achita de obligatiile asumate ?
Pentru a recupera vehiculul puteti apela la executor judecatoresc numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu lucian1980 lucian1980 Vreau sa cumpar o masina dar ma ca ia frisoane cand ma gandesc la taxa de mediu. Normal ca masina vreau sa o transcriu pe numele meu chiar daca e ... (vezi toată discuția)
Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)