avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hpv carciloame, gama virală de ADN risc ridicat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hpv carciloame, gama virală de ADN risc ridicat de cancer. Aș dori ca persoana care m-a infectat să plătească pentru situația creată, și sa nu mai poată face alte victime

Buna Ziua. De curând am fost infectata cu Virusul HPV risc ridicat tulpini de ADN genotipuri 31,66,68. De curând am întâlnit un bărbat cu care am discutat tot ce era de discutat pe aceasta tema la care domnul mai spus ca nu are nici un fel de boala. Din păcate după câteva contacte sexuale normal ne protejat am avut ceva dureri pelvine tolerante dar m-au pus in garda și am fugit la doctor. Deși in Septembrie 2017 am făcut testul papanicolau nu am avut nimic iar acum in Martie la același test papanicolau m-au găsit cu aceasta infecție patogena HPV. Aducându-i la cunoștința actualului meu prieten acest lucru, nu a făcut nimic decât sa închidă contactul cu mine pe toate modalitățile. Deci acum inteleg ca domnul știa de infecție și atunci când am aflat ca ma infectat el încearcă sa fuga, și sa mai facă și alte victime. A-și dori ca aceasta persoana sa plătească pentru situația creată și sa nu mai poată face și alte victime. Ce ma sfătuiți sa fac ? Ce demersuri și unde sa ma adresez ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 01:12, 14 Mai 2018
În măsura în care acest virus este considerat boală venerică, poate fi aplicat următorul articol din Noul cod penal:

Infracţiuni contra sănătăţii publice
Art. 353

Contaminarea venerică

(1) Transmiterea unei boli venerice, prin raport sexual sau alte acte sexuale, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Instanţa de judecată va dispune măsura de siguranţă a obligării la tratament medical.


Detalii: [ link extern ]
In primul rand trebuie sa faceti un set complect de teste. In al doilea rand trebuie sa va lamuriti daca domnul este purtator de virus sau este bolnav. Faptul ca il suspectati de asa ceva, poate fi motivul intreruperii relatiilor. In egala masura si el va poate suspecta pe dumneavoastra si probabil traieste aceeasi incertitudine. 99% dintre barbati ar proceda la fel. Oricum daca lucrurile au fost protejate probabilitatea de infectare este mica. Va atentionez ca HIV-ul, Hepatita C...etc au multiple cai de propagare, dela un instrumentar de coafiura, manichira, pedichiura, dentar nesterilizat pana la un banal tantar. In plus depinde si de sistenul imunitar. Solutia este, ca amandoi, cu calm, sa faceti un set de investigatii complect, inainte sa va acuzati reciproc. PS. Dupa cate stiu eu, testul Papanicolau nu are relevanta in depistarea HIV. Este important deasemenea, daca cele doua teste Papanicolau s-au facut la acelasi locatie. Faptul ca in septembrie 2017 nu aveati nimic este irelevant.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
viorel55, utilizator
Va mulțumesc mult Doamna Margu. Da am intrat intensiv in analize, aceasta Săptămâna voi comunica cu Doctorul sa îmi dea toată situația acestui Virus. Da din tot ce mi-a comunicat domnul Doctor este un VIRUS PATOGEN de ADN. Mai concret face parte din gama HIV gen SIDA , SIFILIS. Pe care aceasi doctor ginecolog la care am făcut acum câțiva ani analize mi-a comunica clar ca nu am avut acest VIRUS și ca la contaminat de curând. Și in alta ordine acest VIRUS PATOGEN nu se contaminează prin nici o alta cale decât cea sexuală in proporție de 99% . Am sa îmi pregătesc dosarul și sa pornesc demersurile. Va mulțumesc mult.
Mulțumesc mult Domnul Viorel pentru sfat. Am specificat acum acest Virus este patogen se găsește doar in ADN, și da papanicolau confirma prin recoltarea celulelor patogene dacă sunt sau nu infectate. Și cum in Septembrie celulele mele patogene la testul papanicolau erau perfect sănătoase iar acum in Martie sunt infectate cu VIRUS PATOGEN asta confirma ca am fost infectata cu un HIV. Și mai rău este ca prietenul meu la auzul acestui diagnostic și la cererea mea de a face analizele a închis ori ce modalitate de comunicarea cu mine. Fapt care ma face sa cred clar ca știa de aceasta infecție dar nu a comunicato pentru ca o persoana sărită peste 40 de ani când aude asfel de diagnostic tine legătura și caută sa clarifice situația cel puțin pentru propria persoana, fapt pentru care prietenul meu nu a făcut-o. Pur și simplu a închis ori ce modalitate de a mai comunica cu mine. Și mai țin sa precizez ca prietenul meu a avut din păcate un caz nevericit in familie ci in frate de al dansului a decedat la o vârsta foarte tânăra din motiv Cancer. Deci toate aceste lucruri îmi confirma ca știa de infecția pe care o poarta dar nu a considerat necesar sa ma informeze înainte, și când am descoperit in scurt timp diagnosticul el a fugit . Dumneavoastră ce ați face in situația mea ?
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
DAdinuta, utilizator
In primul rand ar trebuii sa fi calma. Panica si isteria nu ajuta pe nimeni. Repet, daca lucrurile au fost protejate nu cred ca s-a putut intampla asa ceva. In mod voluntar, deasemenea, nu cred ca vreun barbat din lumea asta ar face asa ceva. Este o crima. Dar eu zic sa o excluzi. Asteapta toate rezultatele. Cu toate ca nu sunt medic, cuvantul "carciloame" din diagnostic ar trebuii sa te puna pe ganduri. Du-te la un spital bun din Bucuresti (Fundeni sau Universitar), cu bani seriosi in buzunar, te internezi si vezi despre ce e vorba.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
viorel55, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac?-imbolnavire cu buna stiinta a partenerului ContSters177963 ContSters177963 Mesaj:Buna ziua. Numele meu este Mihalcea Andy si am 39 de ani.In primul rand as vrea sa mentionez ca am o fetita de 7 ani ce in urma despartiri de fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Fosta logodnica ma infectat cu herpes genital pe urma ma parasit iuliandante iuliandante Fosta mea partenera ma infectat cu herpes genital si dupa o relatie de 3 ani ma parasit , pot sa o dau in judecata ? Stiu si cand si unde a contactat boala ... (vezi toată discuția)
Lege hiv van_Blond van_Blond Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)