avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fosta logodnica ma infectat cu herpes genital pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fosta logodnica ma infectat cu herpes genital pe urma ma parasit

Fosta mea partenera ma infectat cu herpes genital si dupa o relatie de 3 ani ma parasit , pot sa o dau in judecata ? Stiu si cand si unde a contactat boala , am niste probe indirecte , reale . Ce pot face ? Stiu ca intentioneaza sa-si continuie viata sexuala , si chiar sa infecteze alti parteneri in viitor !
Cel mai recent răspuns: iuliandante , utilizator 18:22, 9 Decembrie 2012
Art. 309 cod penal

Contaminarea venerică şi transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit

Transmiterea unei boli venerice prin raport sexual, prin relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex sau prin acte de perversiune sexuală, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Nu ati precizat motivul pentru care ati fost parasit
Aveti garantia ca ex partenera a fost sursa??
Cum ati ajuns la concluzia ca interesul primordial al persoanei este sa infecteze alti parteneri in viitor !??
E greu de dovedit! Cum dovediti ca nu a fost invers?
Sau acum vreti sa dati in judecata fosta partenera pentru ca v-a parasit? De cat timp sunteti infectat?

In privinta probelor...ca sa va citez..."am niste probe indirecte , reale"...daca sunt indirecte, puteti proba veridicitatea?
Nu poti sa-i acuzi pentru ca nici nu stiti cine i-a afectat si daca e afectata de un mod clar. Din pacate, un mare esantion din persoanele infectate nu prezinta simptome sau nu recunosc simptomele pe care le au. In cele mai multe cazuri, cand o persoana se infecteaza pentru prima data cu herpes genital, simptomele apar in 2-10 zile. Primul episod simptomatic dureaza de obicei pana la 3 saptamani. Frecventa si gravitatea episoadelor recurente variaza de la individ la individ. In timp ce anumite persoane pot avea virusul activ de cateva ori de-a lungul vietii, altele se confrunta cu manifestari ale virusului de cateva ori pe an.

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac?-imbolnavire cu buna stiinta a partenerului ContSters177963 ContSters177963 Mesaj:Buna ziua. Numele meu este Mihalcea Andy si am 39 de ani.In primul rand as vrea sa mentionez ca am o fetita de 7 ani ce in urma despartiri de fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Hpv carciloame, gama virală de adn risc ridicat de cancer. aș dori ca persoana care m-a infectat să plătească pentru situația creată, și sa nu mai poată face alte victime DAdinuta DAdinuta Buna Ziua. De curând am fost infectata cu Virusul HPV risc ridicat tulpini de ADN genotipuri 31,66,68. De curând am întâlnit un bărbat cu care am discutat ... (vezi toată discuția)
Lege hiv van_Blond van_Blond Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)