Veti fi numit in functia publica de consilier juridic in cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului localitatii.
Pentru functionarii publici cu studii superioare de lunga durata, durata stagiului este de 12 luni.
Vi se va desemna un indrumator din randul functionarilor publici definitivi de specialitate juridica. Acesta va va intocmi un plan de stagiu. In prima perioada a stagiului veti avea timp rezervat cunoasterii legislatiei specifice aplicabile autoritatii locale respective si veti asista la modul in care se lucreaza in diferite compartimente functionale ale primariei.
Salarizarea va fi conform grilei de salarizare anexa la legea nr.330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
Postul se va ocupa prin concurs. Bibliografia va va fi comunicata de compartimentul pentru resurse umane din cadrul primariei respective
Cu siguranta nu vor lipsi: legea privind administratia publica locala si statutul functionarilor publici. Ar fi bine sa mai stapaniti dreptul civil, procedura civila, dreptul muncii, legea contenciosului administrativ, ordonanta de urgenta privind achizitiile publice. legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia.
Bafta
Help!
Am solicitat instantei infiintarea unei popriri asiguratorii. Am fost obligati la plata unei cautiuni. Unde se plateste? Pot plati cu ordin de plata la trezorerie?
Mentionez ca nu am condus o directie juridica. Cu exceptia activitatilor financiar contabile, care erau coordonate de catre directorul economic, am asigurat conducerea generala a societatii comerciale. Aceasta a presupus, pe langa coordonarea activitatilor prin care se realizau programele de dezvoltare, si negocierea si perfectarea contractelor prin care firma era angajata in diverse raporturi juridice, asiguram activitatea de intocmire a diverselor acte, inclusiv a celor cu caracter juridic, pe care le si semnam, asiguram, prin intermediul avocatilor, apararea drepturilor si intereselor legitime ale societatii, in fata partenerilor, insititutiilor si autoritatilor publice, instantelor de judecata.
Cu alte cuvinte, desi prin fisa postului nu coordonam expres activitati cu caracter juridic, in concret, functia de conducere detinuta implica in mod natural si realizarea si coordonarea unor asemenea activitati. La incredintarea functiei respective, administratorul a avut in vedere si cunostiintele mele din domeniul juridic tocmai pentru a putea rezolva mai bine aspectele juridice ale functionarii firmei.
Dupa obtinerea licentei in stiinte juridice, am lucrat intr-o firma privata timp de 5 ani in functia de director, iar apoi, intr-o primarie, inca doi ani in functia de consilier juridic.
S-ar putea spune ca indeplinesc conditia de vechime ide 5 ani n specialitatea studiilor absolvite, pentru a ocupa functia de secretar municipiu?
Contractele de inchiriere respective au ca obiect terenuri din domeniul privat al unitatii administrativ teritoriale si au ca destinatie construirea de garaje, constructii provizorii. Deoarece vechii chiriasi au vandut aceste constructii provizorii sau au decedat, s-a gasit solutia ca respectivele contracte de inchiriere sa fie modificate prin act aditional, in sensul schimbarii vechiului locator cu unul din mostenitorii sai sau cu noul proprietar al constructiei provizorii, dupa caz.
Desi ar parea oportuna, mie mi se pare solutia ca fiind nelegala, deoarece inchirierea bunurilor din domeniul privat al unitatii administrativ teritoriale se face prin licitatie publica. Legea administratiei publice locale nu prevede o alta procedura de atribuire a contractelor de inchiriere.
Problema este ca nu sunt convins ca am dreptate.
Exista si alte pareri?
Considerati legala urmatoarea prevedere dintr-o Hotarare a Consiliului Local?
"Se aproba cedarea-preluarea contractelor de inchiriere a bunurilor imobile proprietate a unitatii administrativ-teritoriale, cu liberarea locatarului, in conditiile notificarii locatorului cu privire la cedarea dreptului de folosinta."