avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Dan

Activitate Radu Dan

In baza Legii 360 din 2023 privind sistemul public de pensie art 75 lit ( 1 ) sotul supravietuitor cumuleaza mai mult de 15 ani impreuna pana la decesul acestuia dar nu ultimii 15 ani ci cumulati de-a lungul vietii beneficieaza de pensie de urmas sau nu.

Va multumesc
Radu Dan
Prin recalcularea punctului de contributivitate urmare a Legii 360/2023 a modificarii sistemului public de pensii,prin luarea in cosideratie a veniturilor relizate in anii 1985-1989 si nerecuoscue la calculul pensiei pentru limita de varsta, daca se va lua in calcul si se va tine cont de indicele de corectie primit in 2019 de 1,14
Răspuns la discuția Pensia de urmas
Decesul a avut loc la data de 3.12.1998 iar decizia de urmas al decedatului a fost emisa la data de 01.07.2007. Pensia de urmas a fost calculata dupa Ordonanta de Guvern nr 19 din 2007. De la aceea data pensia de urmas nu a mai sufeirit nici o modificare privind vreo recalculare a grupelor de munca I si II .Stagil complect de cotizatie la data pensionarii decedatului a fost de 30 de ani
Discuție Pensia de urmas
Urmasul decedatului beneficiaza de recalcularea pensiei decedatului privind incadrarea in grupele de munca I si II de pensie acordate in 2011 etapa I si 2017 etapa a II-a, atunci cand pentru pensionarii cu grupa de munca I si II le-a fost recalculate pensiile. si care ar fi pasii de urmat
Urmasul decedatului beneficiaza de recalcularea pensiei decedatului privind incadrarea in grupele de munca I si II de pensie acordate in 2011 etapa I si 2017 etapa a II-a, atunci cand pentru pensionarii cu grupa de munca I si II le-a fost recalculate pensiile. si care ar fi pasii de urmat
Ce sanse pot avea prin contastarea Deciziei 92/62/2018 data de Tribunalului Brasov de recalculare a Deciziei mele de pensionare nr 321010/08.08.2017 emisa de Casa Judeteana de Pensii Brasov castigata partial prin care s-a hotarat sa nu-mi fie cuprinse venituri relizate in perioada anilor 1984-1989 ca prime de depasire plan cu toate ca la aceste sume sau platit atat impozite catre stat, de catre angajator cat si contributii la pensie de 15% .Oare prin hotararea ce urmeaza a fi data la recurs as avea surpriza sa pierd si ce am castigat la fond ?.
Daca aveti o speza de genul meu va rog sa-mi comunicati
Va multumesc.