avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate sica07

Activitate sica07

Multumesc.
Multumesc pentru raspunsul prompt, insa nu stiu ce inseamna CIM? :">
Buna ziua,

Doresc sa imi deschid un PFA cu domeniul de activitate realizare a soft-ului la comanda (software orientat client). Problema este ca eu nu am studii in domeniul programarii. Conform legislatiei actuale, pentru infiintarea unui PFA este necesara:
Art7.
b) certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata în conditiile legii in vigoare la data eliberarii acestuia;
h) alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.

Asadar, intrebarile mele sunt:
1)ce cursuri sunt incluse la punctul b)? De exemplu, exista cursuri de atestare Zend (in domeniul PHP) renumite la nivel international, insa nu stiu daca sunt suficiente. Cu alte cuvinte, ce conditii trebuie sa indeplineasca un curs pentru a fi recunoscut ("organizat in conditiile legii").
2)Eu am pe cartea de munca 2 ani experienta ca ajutor programator (neavand studii in domeniu, nu am putut fi incadrat la functia programator). Aceasta experienta este suficienta (conform punctului Art. 7 pct. h) pentru deschiderea unui PFA in domeniul programarii?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Contract de colaborare?
Am inteles. Multumesc mult pt raspunsuri. Topicul poate fi inchis.
Răspuns la discuția Contract de colaborare?
Firma are 2 angajati. Asadar, aceasta inseamna ca pot incheia contractul de colaborare. In cazul acesta as dori sa stiu daca, conform legislatiei actuale exista vreo diferenta intre contractul de colaborare si cel de prestari servicii, sau e vorba doar o simpla diferenta de denumire. Multumesc
Buna seara,
Am nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu urmatoarea problema: firma a carui administrator sunt se va ocupa din viitorul apropriat de proiectare in constructii. Problema e ca, pt inceput, nu am atatea proiecte contractate incat sa fie necesara angajarea unui inginer constructor. In aceasta situatie ce posibilitate as avea? Pot incheia un contract de prestari servicii atata vreme cat inginerul cu care doresc sa colaborez nu este PF si este angajat cu norma intreaga in cadrul unei firme de proiectare? Daca nu este posibil sa inchei un astfel de contract, ce varianta as avea?