avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Clarificare referitoare la diploma necesara ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Clarificare referitoare la diploma necesara infiintarii unei PFA

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid un PFA cu domeniul de activitate realizare a soft-ului la comanda (software orientat client). Problema este ca eu nu am studii in domeniul programarii. Conform legislatiei actuale, pentru infiintarea unui PFA este necesara:
Art7.
b) certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala, organizata în conditiile legii in vigoare la data eliberarii acestuia;
h) alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.

Asadar, intrebarile mele sunt:
1)ce cursuri sunt incluse la punctul b)? De exemplu, exista cursuri de atestare Zend (in domeniul PHP) renumite la nivel international, insa nu stiu daca sunt suficiente. Cu alte cuvinte, ce conditii trebuie sa indeplineasca un curs pentru a fi recunoscut ("organizat in conditiile legii").
2)Eu am pe cartea de munca 2 ani experienta ca ajutor programator (neavand studii in domeniu, nu am putut fi incadrat la functia programator). Aceasta experienta este suficienta (conform punctului Art. 7 pct. h) pentru deschiderea unui PFA in domeniul programarii?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
sica07, utilizator
Cel mai recent răspuns: sica07 , utilizator 11:54, 6 Mai 2011
Faceti o copie de pe CM si eventual daca aveti si CIM cu aceeasi incadrare, si va este suficient pentru a dovedi pregatirea in domeniul IT-programator..
Multumesc pentru raspunsul prompt, insa nu stiu ce inseamna CIM? :">
Contract Individual de Munca.
Din 01.01.2011 nu mai sunt carti de munca (CM), ci numai CIM-uri.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa 6202 - fără studii superioare petricaruscj petricaruscj Buna ziua, Am o intrebare: As vrea sa îmi deschid un PFA, cod caen 6202 (IT) si vroiam sa va întreb dacă îl pot deschide fără studii superioare (am ... (vezi toată discuția)
Alegere cod caen ptr web design fortune12 fortune12 Doresc sa inffintez un PFA care sa aiba ca profil de activitate web designul. In doua cuvinte, aceasta activitate se refera la realizarea de siteuri web pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa caen 6201 cu diploma de inginer electronist - este posibil ? paoctav paoctav Buna ziua, Intentionez sa imi infiintez o PFA cu domeniul de activitate \"Realizare soft la comanda\" (cod CAEN 6201). Legate de pregatirea profesionala ... (vezi toată discuția)