Am avut un contract de arenda care a expirat in februarie 2021. In ultimii trei ani de contract arendasul nu s-a achitat de sarcini si a si intrat in insolventa, pasand afacerea copiilor. Deoarece contractul nu prevede nimic vis à vis de prelungirea automata la expirare , arendasul e in insolventa , nu si-a platit obligatiile contractuale , mai este necesara notificarea acestuia sau deschiderea unei actiuni in instanta ? Ce ar trebui sa fac ?
Buna ziua ! Sunt pensionar , ma stabilesc in Franta , la fiica mea si vreau sa obtin formularul S1 dar se pare ca ma invart intr-un cerc vicios. Casa de asigurari de sanatate din Galati vrea sa dovedesc rezidenta mea in Franta, in baza unei declaratii de onoare date de fiica mea la Primaria din Nice care insa refuza sa elibereze un astfel de document fara prezenta fizica a subsemnatului. E corect ? OK , sa zicem ca plec la Nisa si obtin documentul dar la depunerea la CJAS Galati se cer actele in copie cat si in original( pentru conformitate). Asta inseamna sa ma-ntorc in Romania , sa obtin formularul S1 si apoi repede , repede inapoi in Franta. E cam aiurea si mie mi se pare ca cineva "sare calu' ". Ce ziceti ?
Buna ziua ! Am avut o operatie de artroplastie totala de sold la un spital din Bucuresti in urma careia mi s-a eliberat un CM initial ( 23-30.04.2018) si un CM in continuare (01.05.-31.05.2018). Datorita unor complicatii pe data de 04.05.2018 am fost internat , de urgenta , la un spital din Galati unde mi s-a eliberat un CM , initial , cod 06 ( tromboza venoasa profunda si micro edem pulmonar ) , pt perioada 04.05-31.05.2018.Intrebarea mea este daca dupa data de 31.05.2018 medicul ortoped ( de la Bucuresti ) imi mai poate da CM pentru incapacitate de munca avand in vedere ca fiind o proteza necimentata nu am voie sa calc in picior cca 3 luni de zile.