Acum 5 luni am fost implicata intr-un accident rutier in care am lovit un pieton. Persoana in cauza e bine, a fost ranita usor la picior dar si-a revenit avand doar 13 zile de ingrijiri medicale. Astazi am primit prin posta o dispozitie de clasare, unde se mentioneaza ca parchetul dispune clasare, dar si ca exista un termen de 20 de zile in care victima poate depune plangere. Din cate am inteles eu termenul pentru palangerea prealabila si/sau penala e de 90 de zile. As vrea sa stiu ce fel de planger ar mai putea depune doamna, ca sa stiu la ce as putea sa ma astept.
Buna ziua, am fost implicata intr-un accident rutier iar permisul de conducere mi-a fost retinut. Accidentul a avut o victima si in momentul de fata s-a deschis dosarul de cercetare penala. Am primit dovada de 15 zile de la agentul rutier si mi s-a spus ca o voi putea prelungi din 30 in 30 de zile pana la solutionarea cazului.
Daca nu prelungesc dovada in momentul solutionarii cazului timpul in care am stat fara permis va fi scazut din sanctiune sau nu? Am citit mai multe pareri si sunt inca confuza. Cel mai probabil imi voi face dovada, dar as vrea sa inteleg mai bine cum functioneaza sistemul.
Recent am fost implicata intr-un accident in care am accidentat usor pe trecere/in imediata apropriere un pieton. Intrebarea mea este daca pentru o eventuala impacare e mai bine sa contactez eu persoana sau sa faca asta printr-o persoana de mijloc, de pilda un avocat, sau alta persoana calificata sa faca asta.