avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiNon

Activitate AndreiNon

Cred ca s-au inteles gresit anumite aspecte. Nu m-am considerat "motorul"(am explicat motivele pentru suma dorita: munca, feedback ul clientului si ce provocari mai sunt la proiect care o sa mi necesite documentare din timpul liber, fara a ma plange) piesa cea mai importanta. Eram, dupa spusele patronului, omul de baza la proiect. Argumentele aduse patronului au fost strict legate de munca mea, nu si a altor colegi, nu ce fac alti colegi. Sunt constient de faptul ca administrarea firmei vine cu responsabilitati, mai mari poate, dar nu despre asta e vorba. Atat timp cat legea, LEGEA, nu permite o modalitate clara de negociere, ci numai dupa "analiza corecta" a patronului, am refuzat oferta dansului fara a exprima dorinta de a pleca. Ilegalitatea si nedreptatea vine din decizia dansului de a desface contractul de munca, pe baza refuzului ofertei; In cel mai rau caz se putea renunta la oferta facuta: nu i-am bagat mana in buzunar.

Va rog sa ma ajutati cu inca un raspuns: Chemarea in instanta a angajatorului presupune si costuri aditionale: Este nevoie de un avocat care sa sustina cauza angajatului care a fost dat afara pe nedrept? Sunt interesat de pasii si cheltuielile la care s ar supune angajatul care doreste sa demonstreze ca decizia de concediere este abuziva si ilegala (mascata de argumente legale).
Inca un lucru mentionat in preaviz - la data instiintari firma nu detine locuri de munca vacante corespunzatoare nivelului profesional, etc. Sunt 1-2 persoane in firma care nu au o diploma aferenta activitatii desfasurate de firma, informatica. Posturile ocupate de aceste persoane sunt de asigurare a calitatii produselor informatice dpdv tehnic. Nu reprezinta si aceasta un abuz, ilegalitate, prin decizia lor de a da afara, oamenii care au pregatirea profesionala a domeniului - informatica si pastrare a persoanelor care au finalizate studii de marketing si ocupa un post care necesita studii de informatica? (Din ce stiu, chiar si un quality assurance - persoana responsabila de asigurare a calitatii produselor software, trebuie sa aiba studii de informatica)
Inca un lucru mentionat in preaviz - la data instiintari firma nu detine locuri de munca vacante corespunzatoare nivelului profesional, etc. Sunt 1-2 persoane in firma care nu au o diploma aferenta activitatii desfasurate de firma, informatica. Posturile ocupate de aceste persoane sunt de asigurare a calitatii produselor informatice dpdv tehnic. Nu reprezinta si aceasta un abuz, ilegalitate, prin decizia lor de a da afara, oamenii care au pregatirea profesionala a domeniului - informatica si pastrare a persoanelor care au finalizate studii de marketing si ocupa un post care necesita studii de informatica? (Din ce stiu, chiar si un quality assurance - persoana responsabila de asigurare a calitatii produselor software, trebuie sa aiba studii de informatica)

Cornel Vasile a scris:

In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul... el va trebui sa demonstreze ca decizia luata este corecta.

cameliapad a scris:

Firma trebuie sa dovedeasca dificultatile economice, retehnologizare etc. Dovada se va realiza cu cifre contabile (conturi contabile), care pot foarte bine sa dovedeasca asta. Nu trebuie sa dovedeasca ce proiect ii aduce bani si in care pierde bani. Nu trebuie sa dea socoteala cum cheltuieste banii pe care ii castiga ( pe team building-uri sau salarii).Nu il poate obliga instanta sa dea salarii mai mari decat salariul minim pe economie, iar castigul altor salariati la alte firme similare nu are, din punct de vedere legal, nici o relavanta. Va inteleg frustarea, chiar mai bine decat ati crede, dar o negociere nu este obligatoriu sa se incheie cu o intelegere.

cameliapad a scris:

Firma trebuie sa dovedeasca dificultatile economice, retehnologizare etc. Dovada se va realiza cu cifre contabile (conturi contabile), care pot foarte bine sa dovedeasca asta. Nu trebuie sa dovedeasca ce proiect ii aduce bani si in care pierde bani. Nu trebuie sa dea socoteala cum cheltuieste banii pe care ii castiga ( pe team building-uri sau salarii).Nu il poate obliga instanta sa dea salarii mai mari decat salariul minim pe economie, iar castigul altor salariati la alte firme similare nu are, din punct de vedere legal, nici o relavanta. Va inteleg frustarea, chiar mai bine decat ati crede, dar o negociere nu este obligatoriu sa se incheie cu o intelegere.

Intr-adevar, dar nu i-am bagat mana in buzunar patronului si nici nu mi-am exprimat dorinta de a pleca, in cazul in care nu primesc suma ceruta. In cel mai rau caz, putea doar sa si retraga oferta propusa de el si sa discutam la urmatoarea evaluare, nicidecum decizia de indepartare a omului care nu a gresit cu nimic in privinta muncii sale. Se pare ca asemenea argumente nu sunt sau sunt valabile intr-o instanta, si in cazul in care instanta imi da dreptate, o sa ma intorc in cusca leului si nu la locul de muncã, dupa comentariile celor de pe aici.
Nici o problema! O ultima intrebare: in cazul contestarii in instanta a deciziei, se poate demonstra ca nu sunt cauza dificultatilor financiare(la proiectul la care lucram nu au fost probleme intre firma si client), nu am avut nici o abatere disciplinara si sa anulez aceasta decizie?

Aceste informatii se pot adauga la cererea depusa? Firma va fi obligata sa demonstreze aceste lucruri?

Cornel Vasile a scris:

Este de notorietate publica cum se negociaza salariile in sectorul privat.... Haideti sa nu excedem cadrului acestui topic si sa nu tragem la raspundere pe unii si pe altii ... astfel,mesajele offtopic vor fi sterse de moderatori.

Am cautat doar un mod de intelegere amiabil. Dvs. imi spuneti sa inteleg si pe patron si greutatile lui. Daca nu mai aveti argumente/sfaturi pt cazul de fata, va rog sa nu mai raspundeti.
Multumesc!
Intr-adevar, angajatorul profita de
legea, daca exista una, care ii permite sa nu ofere informatii referitoare la valoarea muncii angajatului si sa ofere salarii dupa bunul plac. Aici este nedreptate!

Corect ar fi ca in aceasta discutie individuala sa fie prezentate si argumente financiare in scris, fara a dezvalui cifra de afaceri sau alte informatii delicate, dupa cum a mentionat un domn in comentariile anterioare.

Negocierile si ofertele se fac in mare parte dupa cum doreste angajatorul, fara argumente solide.

Cornel Vasile a scris:

Chiar daca angajatorul decide , nimeni nu poate fi mai presus de lege.

Legislatia prevede ca , salariul individual se stabileste prin negocieri individuale intre angajator si salariat.