As dori sa stiu ce decizie se poate contesta in instanta:
- preavizul primit
- sau decizia de concediere
Am primit decizia de preaviz si doresc sa stiu daca ma pot prezenta in instanta cu aceasta decizie sau trebuie sa astept si foaia specifica concedierii?
De altfel, as dori sa stiu in cat timp se depune aceasta contestatie.
La instanta se contesta numai decizia de concediere.
Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia domiciliati
Termen : 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura unilaterala de încetare a contractului individual de muncă
Va rog sa ma ajutati cu inca un raspuns: Chemarea in instanta a angajatorului presupune si costuri aditionale: Este nevoie de un avocat care sa sustina cauza angajatului care a fost dat afara pe nedrept? Sunt interesat de pasii si cheltuielile la care s ar supune angajatul care doreste sa demonstreze ca decizia de concediere este abuziva si ilegala (mascata de argumente legale).
Poate presupune costuri o actiune in judecata ,de exemplu : plata onorariului unui avocat (nu este obligatorie angajarea, dar este benefica in unele situatii), plata expertizei judiciare etc.
Aceste cheltuieli se pot recupera de la partea cu care v-ati judecat sub forma cheltuielilor de judecata daca castigati litigiul.
Drepturi banesti
vio34man
Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele:
Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc.
In data de ... (vezi toată discuția)