am fost concediat pe data de 12.10.09 de la unitatea unde ramasesem cu 2 ore/zi, avand cartea de munca mutata in alta parte, cu norma intreaga.
motivul invocat, restructurare post, asta oficial, in acte, lucrurile stand cu totul altfel in realitate.
problemele sunt urmatoarele ?
- desi in decizia de concediere se pomeneste de preaviz, acesta nu mi-a fost adus la cunostinta nici pana in ziua de astazi; poate a fost emis, am avut niste instiintari de la posta dar din cate stiu nu mi s-a transmis niciun astfel de preaviz
- la inceputul lui septembrie am semnat act aditional de trecere de la 8 la 2 ore, pentru a imi muta unitatea de baza, lucru care s-a si intamplat
- am fost incadrat in munca cu prevederile articolului 80 din legea 76/2002, fiind absolvent de studii superioare. Legea prevede foarte clar ca termen minim de mentinere a raporturilor de munca angajator - salariat sa fie de 3 ani;
- contractul de munca a fost incheiat in noiembrie 2006, deci perioada mai sus-amintita nu s-a consumat in totalitate
- am mai expus problema pe forum, meseria necesita studii superioare si totusi am fost incadrat cu un coeficient 1,5 x salariul minim si nu 2x cum s-ar fi impus;
- intentionez sa atac in instanta decizia de concediere ca fiind abuziva; societatea are mari probleme cu legea, se lucreaza la negru etc.
Decizia de concediere mi s-a comunicat, nu si preavizul.
Cum ramane cu cei 3 ani prevazuti de lege ? Ma refer la raporturile de munca mentinute intre angajator si angajat !
1. Daca angajatorul avea conventie incheiata cu AJOFM, in baza Legii 76/2002, art.80, nu putea sa va modifice CIM din 8 ore pe zi in 2 ore pe zi. In acest caz este bun de plata. Dar asta este problema lui si nu a dvs.
2. Pentru celelalte probleme, asa cum v-au spus si colegii mei, dati in judecata pe angajator.
Sentinta
wap54
Care este diferenta intre hotarare si sentinta? Dupa recurs, mi s-a formulat contestatie in anulare la fond, respinsa ca tardiva si am primit SENTINTA, la ... (vezi toată discuția)