avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post - probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post - probleme

va salut,

am fost concediat pe data de 12.10.09 de la unitatea unde ramasesem cu 2 ore/zi, avand cartea de munca mutata in alta parte, cu norma intreaga.
motivul invocat, restructurare post, asta oficial, in acte, lucrurile stand cu totul altfel in realitate.
problemele sunt urmatoarele ?
- desi in decizia de concediere se pomeneste de preaviz, acesta nu mi-a fost adus la cunostinta nici pana in ziua de astazi; poate a fost emis, am avut niste instiintari de la posta dar din cate stiu nu mi s-a transmis niciun astfel de preaviz
- la inceputul lui septembrie am semnat act aditional de trecere de la 8 la 2 ore, pentru a imi muta unitatea de baza, lucru care s-a si intamplat
- am fost incadrat in munca cu prevederile articolului 80 din legea 76/2002, fiind absolvent de studii superioare. Legea prevede foarte clar ca termen minim de mentinere a raporturilor de munca angajator - salariat sa fie de 3 ani;
- contractul de munca a fost incheiat in noiembrie 2006, deci perioada mai sus-amintita nu s-a consumat in totalitate
- am mai expus problema pe forum, meseria necesita studii superioare si totusi am fost incadrat cu un coeficient 1,5 x salariul minim si nu 2x cum s-ar fi impus;
- intentionez sa atac in instanta decizia de concediere ca fiind abuziva; societatea are mari probleme cu legea, se lucreaza la negru etc.
Cel mai recent răspuns: i0n , utilizator 22:29, 13 Octombrie 2010
Si care este totusi intrebarea/nelamurirea dumneavoastra ?
Decizia de concediere vi s-a adus la cunosrtinta?
Daca considerati ca vi s-a desfacut CIM abuziv atacati decizia de concediere in 30 de zile de la comunicare la Tribunalul din raza caruia domiciliati
Decizia de concediere mi s-a comunicat, nu si preavizul.
Cum ramane cu cei 3 ani prevazuti de lege ? Ma refer la raporturile de munca mentinute intre angajator si angajat !
1. Daca angajatorul avea conventie incheiata cu AJOFM, in baza Legii 76/2002, art.80, nu putea sa va modifice CIM din 8 ore pe zi in 2 ore pe zi. In acest caz este bun de plata. Dar asta este problema lui si nu a dvs.
2. Pentru celelalte probleme, asa cum v-au spus si colegii mei, dati in judecata pe angajator.

Alte discuții în legătură

Sentinta wap54 wap54 Care este diferenta intre hotarare si sentinta? Dupa recurs, mi s-a formulat contestatie in anulare la fond, respinsa ca tardiva si am primit SENTINTA, la ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Concediere dupa reintegrare viorell2004 viorell2004 In litigiu de munca ce a avut ca obiect contestatia impotriva concedierii individuale pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, in recursul formulat de ... (vezi toată discuția)