avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Draghici Cornelia

Activitate Avocat Draghici Cornelia

Răspuns la discuția Preaviz
depinde de postul ocupat
Răspuns la discuția Schimbare nume de familie
Numele de familie nu are nicio legatura cu dreptul tatalui de a avea legaturi cu copilul. Chiar daca ati schimba numele de familie al copilului, tatal ramane tata in certificatul de nastere.
Ca sa stabiliti exact cand are drept de vizitare al copilului, trebuie sa va prezentati la instanta si sa formulati o actiune pentru stabilire autoritate parinteasca, locuinta copil, pensie intretinere si program vizitare (daca tatal va cere acest program). Dupa ce instanta va stabili aceste lucruri, situatia ar trebui sa fie mai clara
Răspuns la discuția amanare prezentare
Daca este in imposibilitatea de a se prezenta la proces poate sa faca o cerere de suspendare a procesului pana ce starea de sanatate ii va permite sa se prezinte, conform art 367 Cod procedura penala : (1) Când se constată pe baza unei expertize medico-legale că inculpatul suferă de o boală gravă, care îl împiedică să participe la judecată, instanța dispune, prin încheiere, suspendarea judecății până când starea sănătății inculpatului va permite participarea acestuia la judecată.
Daca totusi doreste ca procesul sa se desfasoare si in lipsa lui, poate fi reprezentat de un avocat. Declaratia de recunoastere a invinurii (daca doreste sa uzeze de aceasta procedura in dosar) se poate face si la notar si se prezinta instantei de catre aparator.
Răspuns la discuția Înștiințare de poprire
Banca recupereaza de la imprumutatul principal (care sunteti Dvs.) si doar in cazul in care nu ati fi Dvs salariata, recupereaza si de la coplatitor sau girant. Nu conteaza care are salariul mai mare.
Răspuns la discuția Permis suspendat
In cazul in care sunteti cercetat penal si procurorul decide scoaterea de sub urmarire sau clasarea dosarului, este obligatoriu acest test de verificare cunostinte, in perioada de suspendare. Daca nu il promovati, vi se prelungeste perioada de supendare cu inca 30 de zile,
In urma solutionarii plangerii la ANPC cei de la magazin vor fi sancttionati insa nu vor fi si obligati sa va restituie avansul.
Pentru restituire avans trebuie sa ii actionati in judecata pentru a va recupera banii
Orice modificare a contractului se face prin act aditional semnat de ambele parti. Si pentru actul aditional trebuie mers la notar, este parte integranta din contractul initial
Răspuns la discuția Dosar cercetare accident
De obicei in astfel de dosare nu prea exista un termen de solutionare. Depinde de cat au de lucru politistii, care sunt prioritatile. Puteti sa mergeti la ei mai des, sa ii grabiti sa solutioneze cazul.
Nu se va sterge datoria tatalui, chiar daca a decedat. Mostenitorii preiau si activul si pasivul mostenirii, adica si bunurile (daca tatal a avut proprietati, bani) si datoriile (creditul la banca, orice alte datorii). Daca trimiteti documentele solicitate, va pot urmari pe Dvs in calitate de mostenitor pentru datoria tatalui, dupa ce fac demersurile pentru deschiderea succesiunii si stabilirea calitatii de mostenitor a Dvs si a altor persoane, daca mai sunt alti mostenitori.
Răspuns la discuția Lamurire
adica respectiva incheiere a instantei poate fi atacata/contestata doar in acelasi timp cu hotararea prin care se pronunta instanta asupra cererii de chemare in judecata (fondul cauzei)