As dori sa stiu cum pot trece copilul pe numele meu de familie? Am un copil cu un barbat,nefiind casatorita,ne-am despartit iar eu nu mai vreau sa am nimic de-a face cu el. Nu vreau sa imi ceara sa ma duc la el cu copilul cand are el chef. Ajutati-ma va rog!
Numele de familie nu are nicio legatura cu dreptul tatalui de a avea legaturi cu copilul. Chiar daca ati schimba numele de familie al copilului, tatal ramane tata in certificatul de nastere.
Ca sa stabiliti exact cand are drept de vizitare al copilului, trebuie sa va prezentati la instanta si sa formulati o actiune pentru stabilire autoritate parinteasca, locuinta copil, pensie intretinere si program vizitare (daca tatal va cere acest program). Dupa ce instanta va stabili aceste lucruri, situatia ar trebui sa fie mai clara
Buna ziua,
Aveti deaface cu el vrand nevarand atata timp cat acel copil este SI COPILUL LUI si asta nu se poate schimba NICIODATA.
Solicitati in instanta exercitarea autoritatii parintesti doar de dumneavoastra (cu sanse 1%) sau exercitarea in comun a autoritatii parintesti, domiciliul minorului la mama, si stabilirea unui program de vizita clar.
Atunci nu va veti mai duce la el cand are el chef sau cand aveti dumneavoastra chef ci cand spune legea.