Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec copilul pe numele meu?.mentionez ca el munceste si tot salariul il joaca la jocuri de noroc...ar fi un motiv bun pt a il decade din drepturi?eu sunt in concediu de crestere dar daca nu ma intorc la munca nu mai am niciun venit.nici fetita nu am cu cine sa o las si nu ma pot intoarce la munca.
Buna seara,
Sa-l decadeti din drepturi parentale cred ca este extrem de greu.
Nu vad nciun motiv, dintre cele prevazute de codul civil, pentru a avea sanse.
Va sfatuiesc insa sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra.
Noi locuim cu el acum dar am ajuns la capatul puterilor...el sta plecat pana noaptea tarziu cu prietenii la jocuri de noroc si vine fara bani acasa..daca nu as avea indemnizatia de crestere cu care sa ma intretin pe mine si pe copil practic am muri de foame in casa pt ca el toti banii ii joaca...vreau sa plec si sa il decad din drepturi pt ca am mai fost plecata o data si ma ameninta ca imi ia fata pt ca e pe numele lui si de aceea as vrea sa il decad de tot din drepturi ca sa nu mai aibe cu ce sa ma santajeze.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se poate să-l decădeți din drepturile părintești. Nici nu aveți calitate procesuală în acest sens.
`
Puteți să-l dați în judecată și să cereți în instanță:
- pensie de întreținere pentru copil;
- exercitarea exclusivă a autorității părintești;
- stabilirea domiciliului minorului la dvs:
`
De "șantaj" veți scăpa doar când va împlini copilul 18 ani, dar stați liniștită pentru că instanța va stabili domiciliul minorul la dvs.
Faptul că îi poarta numele nu-i un motiv legal să vă ia copilul.
Ba, mai mult, și el va cere program de legături personale cu copilul, drept de găzduire și drept de vizită, și cu siguranță le va obține.
Decaderea din drepturile parintesti nu este posibila , intrucat nu exista motive temeinice, reprezentate de acte de abuz , exercitate asupra minorului.
Autoritatea parinteasca exclusiva este determinata de dependenta de jocuri de noroc, avand in vedere ca aceasta adictie poate presupune momente de iresponsabilitate grava.
(se considera motive intemeiate pentru ca instanţa sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti).